sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS’TA FESTÝVAL COÞKUSU SÜRÜYOR

  •  18 Kasým 2023 Cumartesi 15:10

Mersin Büyükþehir Belediyesince bu yýl ‘Þahmeran’ temasý ile 2.’si gerçekleþtirilen ‘Uluslararasý Tarsus Festivali’ tüm görkemiyle dolu dolu baþladý. 3 gün boyunca devam edecek olan festival coþkusu ilk günden tüm þehri sardý.

Festivalin kortej yürüyüþü, Þahmeran Heykeli önünden baþladý. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer yürüyüþe eþi Meral Seçer ile birlikte katýlýrken, Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan’da eþlik etti. Kortejde farklý ülkelerden Tarsus’a gelen halk danslarý topluluklarý da bayraklarý ile yer alýp, gösterileriyle renk kattý. Mersin Büyükþehir Belediyesi Kent Orkestrasý’nýn çaldýðý birbirinden hareketli þarkýlar da festival coþkusunu katladý. Baþkan Seçer, kortej boyunca vatandaþlarý selamladý. Tarsus sokaklarý festival coþkusuna ev sahipliði yaptý. Vatandaþlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden, iþ yerlerinden bu coþkuya ortak oldu. 11 metrelik Þahmeran Kuklasý kortejin en önünde yer alarak korteje renk kattý.

“Tarsus’a farký bir atmosfer katma amacýmýz var”

Kortej alanýnda konuþan Seçer, bu sene 3 gün boyunca sürecek festivalin 2.’sinin çok daha muhteþem olacaðýnýn altýný çizdi. Kortej yürüyüþü ile birlikte resmi olarak festivalin de açýlýþýný yaptýklarýný aktaran Seçer, Tarsus’a farklý bir atmosfer katmayý amaçladýklarýný dile getirdi. Festival kapsamýnda konserlerin ve halk danslarý topluluklarýnýn gösterilerinin yaný sýra söyleþiler ve atölyelerin de olacaðýný söyleyen Seçer, festivalin, Tarsus esnafýna da çok önemli katký sunacaðýný vurgulayarak, “Hem Mersin’in diðer ilçelerinden hem de Türkiye’nin her tarafýndan gelen insanlar çok güzel vakit geçirecekler. Ýnsanlar gelsin eðlensinler, dostlarýyla yesinler, içsinler, hayatýn stresini atsýnlar. Pazartesi günü yine hayat devam edecek. Ýþine, okuluna gitsinler. Herkese çok güzel bir hafta sonu diliyorum” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.