sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAHÇELÝ: GAZÝ MECLÝS AYM’NÝN VESAYETÝ ALTINDA DEÐÝLDÝR

  •  14 Kasým 2023 Salý 13:58

MHP lideri Bahçeli, Yargýtay’ýn AYM adýmýyla ilgili, “Yargýtay görevinin gereðini yapmýþtýr. AYM ile Yargýtay arasýnda cepheleþme ve suç duyurusuna kadar varan süreç, devlet krizi deðil böyle görmek isteyenlerin sefil uydurmasýdýr. Gazi Meclis Anayasa Mahkemesi’nin vesayeti altýnda deðildir” açýklamasýný yaptý.

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantýsýnda açýklama yaptý.

Bahçeli’nin konuþmasýndan satýr baþlarý þu þekilde:

31 Mart yerel seçimlerini dolu dolu geçireceðiz. Ara sýra keyfi yeterse boþ zamanlarda Ýstanbul’a uðrayan ÝBB Baþkaný’ný evine göndereceðiz. Amacýmýz, ayýrmadan ayrýþmadan yerelde iktidar olmaktýr.

Ýsrail saldýrýlarý hiçbir kural dinlemeden devam etmektedir. Netanyahu, katliamlara aralýksýz sürdürme mesajý verdi. Þifa Hastanesi’nin vurulmasý Ýsrail’in savaþ suçlarý siciline bir yenisini daha eklemiþtir. Binlerce sivilin sýðýndýðý ve yaralýlarýn getirildiði Þifa Hastanesi’ne füze atýlmasý kelimenin tam anlamýyla vahþettir. Batý ikiyüzlü ve çifte standartlýdýr.

Riyad Zirvesi’nde Gazze görüþmesi

Suudi Arabistan’ýn baþkenti ÝÝT Gazze’yi görüþmek için olaðanüstü toplandý. Zirvede, sayýn Cumhurbaþkanýmýz kadar dürüst, samimi ve saðlam duruþ sergileyen hiç kimse olmamýþtýr. Gazze’de kalýcý ateþkes saðlanmalý.

“Netanyahu, Lahey Adalet Divaný’nda yargýlanmalý”

Ýsrail Baþbakaný Netanyahu’nun hükmü bazý ülkelerde geçebilir ama Müslüman Türk milletine sökmez. Unutmayýn korkak bir defa, kahraman ise bin defa ölür. Türkiye’nin kimseye eyvallahý yoktur. Zulme sessiz kalmak ayný zamanda ortak olmak demektir. Herkes sussada biz zalime ‘zalim’ demekten geri durmayacaðýz. Netanyahu, Lahey Adalet Divaný’nda yargýlanmalýdýr.

AB’nin skandal Türkiye raporu

Avrupa Birliði Komisyonu, ülkemize karþý önyargýlý duruþunu yinelemiþtir. Biz Müslüman Türk milleti olarak din kardeþlerimizin ve soydaþlarýmýzýn her zaman yaný baþýnda yerimizi alýyoruz. Avrupa Birliði Komisyonu’nun raporunu uçak yapýp kendilerine aynen iade ediyorum.

Yargýtay’ýn Anayasa Mahkemesi adýmý

Anayasa Mahkemesi ile Yargýtay arasýndaki durum hukuk devleti açýsýndan arzu etmediðimiz bir durumdur. Bir devlet veya rejm krizi deðil, böyle görmek ve göstermek isteyenlerin bir kuruntusudur. Kriz bekleyenlere açýk söylüyorum, avuçlarýný yalayacaklar, hevesleri kursaklarýnda kalacak. Yargýya saygý mecburidir. Bu kararýn gereði TBMM’de yapýlmaldýr. Anayasa Mahkemesi ile Yargýtay arasýnda cepheleþme ve suç duyurusuna kadar varan süreç, devlet krizi deðil böyle görmek isteyenlerin sefil uydurmasýdýr. Gazi Meclis Anayasa Mahkemesi’nin vesayeti altýnda deðildir.

TBMM’de oturma eylemi yapan grubun Yargýtay’a laf etmesi küstahlýk ve seviyesizliktir. Oturanlara sesleniyorum, siz oturmaya devam edin, Türk milleti 31 Mart’ta size Osmanlý þamarýný vurmasýný bilecektir.

Ortada darbe, devlet, rejim ve yargý krizi deðil bal gibi Anayasa Mahkemisi’nin yetkilerini aþarak, yasalarý ve Anayasa’yý aþýndýrarak yargýsal aktivizmi vardýr. Anayasa Mahkemesi yetki alanýný geniþleterek TBMM’ye ve diðer yüksek yargýya parmak sallamaktadýr ve de Anayasa’nýn üstünlüðü ilkesini ihlal etmektedir. Anayasa Mahkemesi baþkaný objektifliðini ve tarafsýzlýðýný kaybetmiþ, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle, milli birlik ve kardeþliðine cephe almýþtýr. Türk devletiyle uðraþma, cesaretin varsa Kandil’e git. Anayasa Mahkemesi ya kapatýlmalý ya da yeniden yapýlandýrýlmalýdýr.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.