sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÇOCUK MECLÝSÝ KURULDU

  •  13 Kasým 2023 Pazartesi 09:31

Mersin Büyükþehir Belediyesine baðlý Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðýnca, cumhuriyetin 100. yýlýnda hayata geçirilen Çocuk Meclisinin açýlýþý gerçekleþtirildi.

Kongre ve Sergi Sarayýndaki programa; Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin Barosu Baþkaný Gazi Özdemir, Büyükþehir Belediyesi bürokratlarý ile çocuklar ve aileleri katýldý. Cumhuriyetin 100. yýlý etkinliklerine öncü olan Büyükþehir Belediyesi, hayata geçirdiði ’Çocuk Meclisi’ ile de çocuklarýn kentte söz sahibi olabilmesine öncülük etti. Törende meclis üyesi olarak yerlerini alan çocuklar, yaþadýklarý yerlere dair istek ve taleplerini Baþkan Seçer’e iletti.

“Çocuk Meclisi en önemli projelerimizden birisi”

Çocuklara kürsüden resmi baþlangýç konuþmasýný gerçekleþtiren Baþkan Seçer, Çocuk Meclisinin kurulmasýnda emeði geçenlere teþekkür ederek, “Bu proje Kadýn ve Aile Dairemizin en önemli projelerinden birisi. Demokrasiden, halk iradesinden öte bir þey yok. Demokrasi; halkýn iradesini, meclise ya da parlamentoya yansýtan bir araç. Ulusal egemenliðin en önemli iki öðesi seçimler ve seçimlerle oluþan parlamentodur. Parlamento demek; halkýn düþüncesi, iradesi, temsiliyeti, halkýn ta kendisi. O nedenle en önemli projelerimizden. Kadýnlar, çocuklar ve aileler için beþ yýllýk süre zarfýnda çok deðerli projeler yaptýlar ama bunun ötesi yok. Bu çok deðerli ve önemli” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.