sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

2. ULUSLARARASI YÖRÜK TÜRKMEN FESTÝVALÝ’NDE MERSÝN’ÝN YÖRÜK KÜLTÜRÜ VE YÖRESEL LEZZETLERÝ TANITILDI

  •  6 Kasým 2023 Pazartesi 13:27

Mersin Büyükþehir Belediyesi, bu yýl Antalya Büyükþehir Belediyesi tarafýndan 2.’si gerçekleþtirilen ‘Uluslararasý Yörük Türkmen Festivali’ne katýldý. 3 gün boyunca süren festivalde Mersin’deki Yörük kültürünün ve yöresel lezzetlerinin tanýtýldýðý ‘Yörük Müzesi’ çadýrý, yerli ve yabancý pek çok turistin beðenisi kazandý.

Yörük kültürü deðerlerinin tanýtýlmasý, yaþatýlmasý ve gelecek nesillere aktarýlmasý için düzenlenen festivalde, vatandaþlarýn yaný sýra dünyanýn dört bir yanýndan gelen Yörük ve Türkmen konuklar aðýrlandý. Mersin’in yöresel deðerlerinin ve yöreye özgü lezzetlerinin tanýtýldýðý ’Yörük Müzesi’ çadýrýnda ise ziyaretçilere Mersin’in meþhur lezzetlerinden cezerye, Silifke’nin tarýmsal ürün kurularý, coðrafi iþaret tescilli ürünlerinden Bozyazý kavutu ve Tarsus Bandýrmasý, muz pestili, kavurga ve kaynar gibi pek çok ürün ikram edilirken, ayrýca lavanta kolonyasý, lavanta kesesi, iðne oyasý bileklikler ve Yörük bebek magneti gibi ürünler de hediye edildi.

3 gün boyunca süren festivalde, el sanatlarýndan halk danslarýna, atlý sporlardan cirit oyunlarýna, dans gösterilerinden konserlere kadar birçok etkinlik gerçekleþtirildi. Katýlýmcýlar etkinliklerin yanýnda Yörük kültürünü temsilen halý ve kilim dokumacýlýðý, dericilik ve keçecilik, geleneksel kýyafetler gibi Yörük deðerlerini de yakýndan tanýma fýrsatý buldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.