sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ AÇILDI

  •  2 Kasým 2023 Perþembe 09:27

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, ‘Mercan 100. Yýl Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin açýlýþýný geleceðin bilim insanlarý çocuklar ile birlikte yaptý.

Türkiye’de ilk ve tek olan Mercan 100. Yýl Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde interaktif düzenekler, bilimsel etkinlikler, Türkiye’nin en büyük kapasiteli ve en büyük perde çapýna sahip planetaryumunda gösteriler, gözlemevi seanslarý, iklim ve çevre sergileri gerçekleþtirilecek. Törende konuþan Baþkan Seçer, hem çocuklar hem veliler hem de tüm eðitim camiasý için önemli bir açýlýþýn gerçekleþtirildiðini belirterek, katýlýmcýlara ‘Mercan 100. Yýl Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin kuruluþ sürecine dair bilgi vererek, emeði geçen herkese teþekkürlerini iletti. Söz konusu merkezin günün ekonomik þartlarýnda yapýlmasý halinde toplam maliyetinin yaklaþýk 300 milyon lira ödenek gerektireceðini belirten Seçer, “Bu harcamalar sizin paranýzla, sizlerin ödediði vergilerden bizlere aktarýlan kaynaklarla gerçekleþtiriliyor. Bu paralar çocuklarýmýza, gençlerimize, geleceðimizin umudu evlatlarýmýza helali hoþ olsun” dedi.

“Cumhuriyet demek, bilim merkezleri demek”

Cumhuriyetin 100. kuruluþ yýldönümünün kutlandýðýný ve Cumhuriyet’in çok geniþ kapsamlý bir kavram olduðunu dile getiren Seçer, “Cumhuriyet bize hayata, insan yaþamýna ve medeniyete dair her þeyi ifade ediyor. Cumhuriyet demek, bilim merkezleri demek. Bilim, okul, eðitim, demokrasi, insan haklarý, kadýn haklarý, birey haklarý, ayrýmsýz bir toplum, vatandaþýn devlet karþýsýnda eþit yurttaþ anlayýþý demek. Cumhuriyet basit bir kavram deðil, Cumhuriyet içi dolu dolu, kutsal, bebek gibi, evlat gibi korunacak bir kavram ve bir anlayýþtýr. Cumhuriyet Bayramý’mýz kutlu olsun” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.