sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YILIN EN ÝYÝ OYUNCUSU LÝONEL MESSÝ

  •  31 Ekim 2023 Salý 15:37

2023 Ballon d’Or (Altýn Top) ödülünün sahibi Arjantinli yýldýz Lionel Messi oldu. 36 yaþýndaki futbolcu 2022 Dünya Kupasý’nda elde ettiði þampiyonluðun ardýndan, bu ödüle kariyerinde 8. kez ulaþtý. Manchester City ile sezonu 3 kupayla tamamlayan Erling Haaland, yýlýn en iyi forveti ödülüne layýk görüldü.

Futbol dünyasýnýn en prestijli ödüllerinden Ballon d’Or bu gece sahibini buldu. Kariyerine Inter Miami’de devam eden Lionel Messi, rakiplerini geçerek ödülü kazanan isim oldu. Arjantinli futbolcu, daha önce 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ve 2021 yýllarýnda da bu ödülü kazanmayý baþarmýþtý. 2022-2023 sezonunda Paris Saint-Germain ile Fransa Ligi þampiyonluðu yaþayan Messi, sezonu 16 gol, 16 asistle tamamlamýþtý. Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupasý’nda ülkesinin þampiyonluðunda önemli rol oynayan Messi, turnuvayý da 7 golle tamamladý. Gecede Ballon d’Or ödülünü Inter Miami kulübü sahibi eski Ýngiliz futbolcu David Beckham takdim etti.

Ödüller sahiplerini buldu

Paris’te düzenlenen gecede diðer ödüller de sahiplerini buldu. Yýlýn en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy, Real Madrid’den Jude Bellingham’ýn oldu. Irkçýlýkla mücadele eden Real Madrid’in yýldýzý Vinicius Junior, yoksul öðrenciler için yaptýðý yatýrýmlar nedeniyle Socrates ödülüne layýk görüldü. Arjantin Milli Takýmý ile 2022 FIFA Dünya Kupasý zaferi yaþayan Emiliano Martinez, yýlýn en iyi kalecisi ödülünü (Yachine Trophy) kazandý. Fenerbahçe’nin Hýrvat kalecisi Dominik Livakovic oylamada 7. sýrada yer aldý.

Gecede ‘Yýlýn en iyi forveti’ne verilen ödül olan Gerd Müller Trophy Ödülü’nü Erling Haaland; Kadýnlarda Altýn Top ödülünü ise Aitana Bonmati elde etti. Yýlýn en iyi kulübü ödülleri kadýnlarda Barcelona; erkeklerde üst üste ikinci kez Manchester City seçildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.