sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’ÝN CUMHURÝYET BAYRAMI KUTLAMASI KÜLTÜR SANAT EVÝNDE DEVAM ETTÝ

  •  31 Ekim 2023 Salý 15:31

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin ‘Cumhuriyetin 100’üncü kuruluþ yýlý ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý’ kutlama etkinlikleri, Çilek Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Akdeniz Karacaoðlan Halk Eðitim Merkezi Müdürü Faik Sözer, Kültür, Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürü Ali Uçar ile Çilek Mahallesi Muhtarý Selim Tomak’ýn da katýldýðý etkinliðe, kadýnlarýn aðýrlýkta olduðu mahalle sakinleri yoðun ilgi gösterdi. Buluþmada, merkezde kreþ eðitimi alan çocuklarýn, eðitmenleri ile hazýrlayýp sunduklarý gösteriler, þiir ve marþlar beðeni topladý. Salonun dört bir yaný Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri ile donatýlýrken, çocuklarýn yüzlerine çizdiði ve Cumhuriyetin 100’üncü yýlýný yansýtan çizgiler de dikkat çekti.

“Cumhuriyetimiz de daha nice 100 yýllar devam edecek”

Programda, salonu dolduran vatandaþlara hitap eden Baþkan Gültak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayýs 1919’da yola çýkýp Samsun’a vardý. Sonunda da Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ý, Çerkez’i ile dünya tarihine geçen bir savaþ verdik. Kendini Anadolu topraklarýna ait hisseden herkesin katýldýðý bir kurtuluþ savaþý verdik. Bu savaþ sonunda cumhuriyetimizi kurup, topraklarýmýz iþgallerden kurtardýk. Tam 100 yýldýr ayaktayýz. Birçok kere bu topraklarý bölmek için hamle yapsalar da beceremediler. Tabi cumhuriyetimiz 100 yýl, geçmiþimiz 100 yýl deðil. Cumhuriyetimiz de daha nice 100 yýllar devam edecek” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.