sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ATIK MALZEMELERÝ SANAT ESERÝNE DÖNÜÞTÜRDÜ

  •  28 Ekim 2023 Cumartesi 09:53

Mersin’de atýk malzemelerden elde ettiði materyalleri sanat eserine dönüþtüren Ressam Esma Yaramýþ’ýn ’Uyanýþ’ adlý sergisi büyük ilgi gördü.

Mersin Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açýlýþýna katýlan Ýl Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Mikail Eren, bu yýl ki hedeflerinin kurslar aracýlýðýyla istihdama katký saðlamak ve kurs çeþitliliðini artýrmak olduðunu belirterek, "Vatandaþlarýmýzýn talep ettiði her türlü kursu açabilecek devletimizin gücü var, yeter ki talep edilsin. Yaþam boyu öðrenme ilkesiyle sürdürdüðümüz çalýþmalar, 13 ilçemizdeki kurs faaliyetlerimiz yýlýn 12 ayýna yayýlmýþ biçimde devam etmektedir. Bizimle yol yürüyen meslektaþlarýmýzýn yanýndayýz. Desteklerimizi sürdüreceðiz. Esma Hocanýn bu sergisi çok baþarýlý, emeklerine saðlýk" dedi.

’Uyanýþ’ adlý sergisinin, uzun bir yolculuðun, mücadelenin, inancýn, ruhundaki derinlik ve renklerin bütünleþmiþ halinin yansýmasý olduðunu söyleyen Ressam Esma Yaramýþ ise "Eserlerimin büyük bir bölümü yaðlý boya, ahþap boyama, resim, ebru gibi karma sanat eserlerinden oluþuyor. Diðer kýsmý ise geri dönüþüm malzemelerinden yapýlan eserlerden oluþmaktadýr. Geri dönüþüm malzemelerini seçerken, atýlabilir olaný deðerli ve estetik olarak ifade edilebilir hale getirmeyi amaçladým. Geri dönüþüm, sadece malzemelerin tekrar kullanýlmasý anlamýna gelmez, ayný zaman yaþamýn döngüselliði, dönüþümü ve sürekliliði ile de ilgilidir. Bu serginin, farkýndalýklarýmýzý arttýrmasý, içsel dönüþüm sürecine ýþýk tutmasý, uyanýþa yelken açmasý ve ruhumuza dokunmasýný diliyorum" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.