sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CUMHURÝYETÝN 100. YILINDA YÖRÜK ÇADIRLARINA TÜRK BAYRAKLARI VE MEÞALELERLE YÜRÜYÜÞ YAPILDI

  •  27 Ekim 2023 Cuma 09:28

Mersin’de Cumhuriyetin 100. yýl dönümü kutlamalarý çerçevesinde Toroslar ilçesinde Yörüklerin kaldýðý çadýrlara Türk bayraklarý ve meþalelerle yürüyüþ düzenlendi.

Mersin’de valilik himayesinde ’Cumhuriyetin 100. yýl dönümü’ dolayýsýyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, öðrenci ve sporcularýn katýlýmýyla Toroslar ilçesindeki Kuvayý Milliye Karargahý ziyaret edildi. Burada Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Cumhuriyet Baþsavcýsý Tolgahan Öztoprak, Ýl Jandarma Komutaný Tuðgeneral Ercan Atasoy ve Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, sporcular ve gençlerle buluþtu. Karargahta Cumhuriyetin 100. yýlý hakkýnda gençlerle sohbet eden Vali Pehlivan, Baþsavcý Öztoprak ve gençlerle birlikte karargaha Türk bayraðý astý. Ardýndan Toroslar ilçesi Ayvagediði Mahallesi Karatepe mevkiinde bulunan Yörük çadýrlarýný ziyaret eden Cali Pehlivan, Yörüklerin taleplerini dinledi, sohbet etti. Havanýn kararmasý ile birlikte bölge halký ve gençlerle birlikte valilik tarafýndan daðýtýlan meþaleler ile Gençlik Marþý eþliðinde yürüyüþ gerçekleþtirildi.

"Toroslarda bir Yörük çadýrý görürseniz ve o Yörük çadýrýnýn dumaný tütüyorsa, dünya üzerinde hiçbir güç bizi asla yenemez"

Yürüyüþün ardýndan Toroslar ziyaretinde konuþan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Þu anda Toroslarýn eteðindeyiz. 1200 rakýmdayýz. Yörük kardeþlerimizin çadýrlarýndayýz, çadýr mekanlarýndayýz. Ve malumunuz cumhuriyetimizin 100. yýlýndayýz. Bu yýl, cumhuriyetimizin 100. yýlýný kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramýný pazar günü bütün yurtta olduðu gibi Mersin’de de kutlayacaðýz. Bu yýl 100. yýl olmasý nedeniyle ayrý bir anlam ve önem arz ediyor" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.