sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASI FESTÝVALDE HAYAT BULACAK

  •  24 Ekim 2023 Salý 09:29

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan bu yýl 2.’si düzenlenecek olan ‘Uluslararasý Tarsus Festivali’ne, geniþ kitlelerin katýlýmýnýn saðlanmasý için çalýþmalar sürüyor. Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý koordinesinde gerçekleþecek olan festivalde aktif olarak yer almalarý ve içerik üretmeleri için, ‘Tarsuslu Þahmeran’ baþlýðý altýnda 5, 6 ve 7. sýnýf öðrencilerine yönelik atölye çalýþmalarý gerçekleþtirildi.

‘Þahmeran Yýlý’nda Buluþalým’ mottosuyla 17, 18 ve 19 Kasým’da Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý koordinesinde gerçekleþecek olan festivalde atölye çalýþmalarý gerçekleþtirilirken, çalýþmalara yaklaþýk 400 öðrenci katýldý. Programa dahil olan tüm öðrencilere Haldun Açýksözlü’nün yazdýðý ‘Þahmeran’ adlý kitap hediye edilirken, kitabý okuyan öðrenciler, ardýndan Tarsus’a Deðer Katanlar Kurulu (TADEKA) binasýnda gruplar halinde düzenlenen ve eðitmen Çiðdem Odabaþý’nýn yürütücülüðünde gerçekleþen atölye faaliyetlerine katýldý.

Binlerce yýllýk tarihi geçmiþi olan Tarsus’un en önemli figürleri arasýnda bulunan þahmeran efsanesinin kent belleðinde yer alan hikayesini yeni nesillere anlatmak ve bu vesileyle de öðrencilerin festivalin bir parçasý olmalarýnýn amaçlandýðý atölyelerde, öðrencilere metaforlar üzerinden hikayenin geçiþinin saðlanmasý ve katýlacaklarý diðer atölyelerde iþleyecekleri temalar aktarýldý. Öðrencilerin isteklerine göre yerine getirilecek; okuma ve yazma atölyesi, resim atölyesi ve kýsa film atölyesiyle yapýlan çalýþmalar, deðerlendirmelerden sonra sergilenecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.