sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

15. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU KOÞULDU

  •  23 Ekim 2023 Pazartesi 09:47

Mersin Büyükþehir Belediyesince bu yýl 15.’si gerçekleþtirilen ’Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu’ Tarsus’ta koþuldu. Organizasyonda Kenyalý sporculardan Benard Cheruiyot Sang erkeklerde, Ivyne Jeruto Lagat da kadýnlarda birinci oldu.

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý koordinesinde gerçekleþen 15. Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu, tarih kenti Tarsus’ta gerçekleþti. Sporcular ve vatandaþlar, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koþarak, yarý maraton heyecanýný yaþadý. Tarsus Yarý Maratonuna Türkiye’nin yaný sýra Tacikistan, Rusya, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Almanya, Kýrgýzistan, Moldova, Fas ve Türkmenistan’dan sporcular katýldý. 21 kilometrede toplam 463 sporcu yarýþýrken, Halk Koþusunda da yaklaþýk 5 bin vatandaþ koþtu. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer de Halk Koþusunda binlerce kiþi ile birlikte 3 kilometreyi koþtu.

Son 3 yýlýn þampiyonu Sang, bu sene de geleneði bozmadý

Genel klasmanda erkeklerde birinciliði 1.05.10 ile Benard Cheruiyot Sang, ikinciliði 1.05.16 ile Frankline Keitanyi Ngelel ve üçüncülüðü de 1.05.21 ile Laban Kýpkemboý elde etti. Genel klasman kadýnlarda birinci 1.12.29 ile Ivyne Jeruto Lagat olurken, 1.16.07 ile Derya Kunur ikinci, 1.16.54 ile Sümeyye Erol ise üçüncü oldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.