sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE CUMHURÝYET SEMPOZYUMU DÜZENLENDÝ

  •  14 Ekim 2023 Cumartesi 10:51

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðýnýn Cumhuriyet’in 100. yýlýna özel düzenlediði ‘100. Yýl Dönümünde Cumhuriyetimiz Sempozyumu’, ‘Cumhuriyet Dönemi Bestecilerinden Seçkiler’ isimli konser ile kongre ve sergi sarayýnda baþladý.

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger’in solist olarak yer aldýðý konser Ahmet Adnan Saygun’un ‘Yunus Emre’, Nevit Kodallý’nýn ‘Bülbülüm’, Muammer Sun’un ‘Seni Sevdim Diye’, Turgay Erdener’in ‘Sen Sen Sen’ ve Fazýl Say’ýn ‘Dört Mevsim’ besteleri seslendirildi.

“100 yýllýk Cumhuriyetimizin tarih sürecini ortaya koyacak”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Danýþmaný Hasan Gökbel, ‘100. Yýl Dönümünde Cumhuriyetimiz’ sempozyumunu Ýçel Sanat Kulübü ile ortaklaþa düzenlediklerinden söz ederek, “Bu sempozyum aslýnda 100 yýllýk Cumhuriyetimizin tarih sürecini diðer alanlarý da ortaya koyan analiz yapacak bir sempozyum olacak” dedi. Cumhuriyet’in 100. yýlýna girdiklerini kaydeden Gökbel, “Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak da gerek kendi bünyemizde gerekse dýþ paydaþlarýmýzla ortak birçok etkinliðe imza atmak niyetindeyiz ve bunlar da planlandý. Bu sempozyum da aslýnda bunlardan bir tanesi. Sempozyuma il dýþýndan katýlan birçok bilim insaný, akademisyen, araþtýrmacý ve diðer þahsiyetler var. Bu sempozyumda ilimizin de çok deðerli akademisyenleri, diðer þahsiyetleri ve araþtýrmacýlarý var. Konuþmamý diðer konuþmacýlarýn da bitirdiði gibi, ‘Yaþasýn Cumhuriyet’ diyerek sonlandýrmak istiyorum” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.