sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KATOLÝKLER, AZÝZE TEKLA BAYRAMI’NDA MERSÝN’DE AYÝN DÜZENLEDÝ

  •  25 Eylül 2023 Pazartesi 10:20

Mersin Katolik Kilisesi, 24 Eylül Azize Tekla Bayramý dolayýsý ile Amerika Birleþik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Westley Catherine’nin de katýlýmý ile Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Aya Tekla (Azize Tekla) Kilisesi’nde ayin düzenledi.

Mersin Katolik Kilisesi Baþ Rahibi Roshan Cordeiro, Katolik Kilisesi Pederi Mairus Dunay ve Francis Dondu önderliðinde düzenlenen ayine Mersin’de yaþayan 95 kiþi katýldý. Ayine katýlanlar Aya Tekla Yeraltý Kilisesi’ni (Meryemlik) ziyaret edip, çevrede bulunan maðaralarda incelemelerde bulundu. Aya Tekla’nýn (Azize Tekla) Hristiyanlýðýn en eski azizesi ve Aziz Pavlus’un yoldaþlarýndan olduðunu ifade eden Mersin Katolik Kilisesi Baþ Rahibi Roshan Cordeiro, gazetecilere yaptýðý açýklamada, “Bizim cemaatimiz için burasý çok önemli bir yerdir. 24 Eylül Azize Tekla’nýn bayramýný kutluyoruz. Cemaat olarak 95 kiþi ayin yapmak ve dua etmek için Silifke’de bulunan Azize Tekla Kilisesi’ne geldik. Bugün gerçekten bizim için mutlu bir gün” dedi.

Aya Tekla (Azize Tekla) kimdir?

Hristiyan anlayýþýna göre Aya Tekla, Hristiyanlýðýn en eski azizesi ve Aziz Pavlus’un yoldaþlarýndandýr. Konya’da bir genç kýzken Aziz Pavlus’un konuþmalarýndan etkilenerek Hristiyan olmuþ ve dini yaymak için çalýþmýþtýr. O dönemde Hristiyanlýk propagandasý yapmak suç sayýldýðý için yaþamýnýn son dönemini Silifke’de bir maðarada saklanarak geçirmiþ, inanýþa göre burada da öldürülmek istenince ortadan yok olmuþtur. Hristiyanlýk serbest býrakýlýnca yaþadýðý yer bir tür haç yeri haline gelmiþ ve adýna bir de kilise inþa edilmiþtir.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.