sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR’DA BÝSÝKLETLÝ SÜRÜÞ VE ARABASIZ GÜN ETKÝNLÝÐÝ YAPILDI

  •  21 Eylül 2023 Perþembe 10:28

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, her yýl 16-22 Eylül tarihleri arasýnda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftasý’ný, dolu dolu geçiriyor.

“Þehrini Keþfet, Gelecek Enerjini Koru” temasýyla tüm dünyada gerçekleþen kampanyada Toroslar Belediyesi, spor yapmayý, yürümeyi ve bisiklete binmeyi özendirici etkinlikleriyle farkýndalýk oluþturuyor. Saðlýklý ve sürdürülebilir bir kent yaþamý için 22 Eylül’e kadar devam edecek hafta çerçevesinde “bisikletli sürüþ ve arabasýz gün” etkinliði yapýldý. Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi önünde baþlayan etkinlikte, belediye personeli ve bisiklet tutkunlarý kilometrelerce pedal çevirdi. Arabasýz gün etkinliði için Saðlýk Mahallesi, trafiðe kapatýldý. Halk oyunlarý, tenis, birçok spor ve sosyal aktivitelerin yer aldýðý programda, 7’den 70’e herkes hem doyasýya eðlendi hem de hareketli bir gün geçirdi. Etkinlikte, bireysel araçlar yerine yaya ve bisikletli ulaþýma teþvik edildi.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Türkiye Belediyeler Birliði’nin ulusal koordinatörlüðünde ve Avrupa Birliði Türkiye Delegasyonu’nun desteðiyle sürdürülen kampanya çerçevesinde hafta boyunca belediye personelini, özel bireyleri ve 7’den 70’e herkesi sportif etkinliklerle buluþturduklarýný söyledi. Gelecek nesillere daha saðlýklý ve yaþanýlabilir bir kent býrakmak için çalýþtýklarýný dile getiren Yýlmaz, Avrupa Hareketlilik Haftasý için hazýrladýklarý etkinliklerin odak noktasýnýn da sürdürülebilir ulaþým çözümleri ve yaþam kalitesinin arttýrýlmasý olduðunu söyleyerek, "Toroslar Belediyesi olarak spora verdiðimiz önemi her fýrsatta gösteriyoruz. Amacýmýz, alýþkanlýklarý deðiþtirmek. Yürüyelim, bisiklete binelim, spor yapalým, hareket edelim. 22 Eylül tarihine kadar sürecek etkinliklerimize herkesi davet ediyorum” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.