sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

21. MERSÝN ULUSLARARASI MÜZÝK FESTÝVALÝ 22 EYLÜL’DE BAÞLIYOR

  •  14 Eylül 2023 Perþembe 10:17

Mersin’de bu yýl, ’Dayanýþma, iyileþme ve aydýnlanma’ temasýyla 22-24 Eylül tarihleri arasýnda düzenlenecek 21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali tanýtým programýnda konuþan Festival Yürütme Kurulu Baþkaný Nuran Kurtuluþ, “Ana hedefimiz, ‘müzik, insanlýðýn uluslararasý dilidir’ ilkesinden yola çýkarak kentimiz, bölgemiz, ülkemiz ve tüm insanlýðýn, evrensel müzikle buluþmasýný saðlamaktýr” dedi.

21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali için geri sayým baþladý. ’Dayanýþma, iyileþme ve aydýnlanma’ temasýyla bu yýl 22-24 Eylül 2023 tarihleri arasýnda düzenlenecek festivalin tanýtým programý, bir otelde gerçekleþtirilen toplantýyla açýklandý. Genç yetenek Ecmel Neva Bildik’in keman dinletisinin ardýndan programýn tanýtýmýný yapan 21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali Sanat Kurulu üyesi Caner Akgün, 7 etkinliðin 3 gün boyunca süreceðini ifade etti. Akgün, “Bir þehri sanatla diri tutmanýn en önemli faktörü saðlam kent kimliðinin oluþmasýdýr. Bu yýl ’Festival Kent Ödülü’, þüphesiz Mersin’in bilinirliðine katma deðer saðlayan, kentimizin sanatla anýlmasýnda her daim ýþýðýmýz olan, kýymetli büyüðümüz Selma Yaðcý’ya verilecektir” dedi.

Akugün, ’Festival Sanat Ödülü’nün ise 20 yýlý aþkýn bir süre film müziði besteciliði yaparak aralarýnda ’Keþanlý Ali Destaný’, ’Yýlanlarýn Öcü’, ’Umutsuzlar’ gibi 50’yi aþkýn Türk filminin müziðine imzasýný atan, müzik felsefecisi Yalçýn Tura’ya verileceðini belirtirken, ’Prof. Nevit Kodallý Genç Yetenek Ödülü’nün de henüz 4 yaþýnda sanat yaþamýna adým atan Ecmel Neva Bildik’e verileceðini söyledi.

21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali Yönetim Kurulu Baþkaný Nuran Kurtuluþ da konuþmasýnda, cumhuriyetin 100. yýlýna vurgu yaparak, “Anadolu’da çok sesli müziðin fitilini ateþleyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaþlarýný þükran ve özlemle anýyoruz. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali’nin ana hedefi, ‘müzik, insanlýðýn uluslararasý dilidir’ ilkesinden yola çýkarak kentimiz, bölgemiz, ülkemiz ve tüm insanlýðýn, evrensel müzikle buluþmasýný saðlamaktýr” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.