sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÖÇMEN KUÞLAR, MERSÝN’DEN AFRÝKA’YA UÐURLANDI

  •  24 Aðustos 2023 Perþembe 10:10

Göç ederken dinlenme ve mola noktasý olarak Mersin’i seçen göçmen kuþlarýn Afrika’ya baþlayan yolculuðu için, ‘Göçmen Kuþlarý Uðurlama Etkinliði’ düzenlendi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odasý ile Vaillant iþbirliðinde, Melemez’de gerçekleþen etkinlikte göçmen kuþlarýn vedasý dürbünlerle izlenirken, kuþlarýn ardýndan uðurlama geleneði olarak su döküldü.

Mersin, göçmen kuþlarýn mola ve dinlenme noktasý

Özellikle süzülerek göç eden leylek, küçük akbaba, kartal, þahin, turna gibi kuþ türleri, göç esnasýnda dinlenme ve mola yeri olarak Mersin’i tercih ederken, Mersin’de dinlenen kuþlar, yeni rotalarý olan Afrika için yola koyuluyor. Her yýl gerçekleþen bu yolculuk, doðal denge ve ekosistem için önem arz ediyor. Yapýlan uðurlama etkinliði de, göç eden kuþlarýn korunmasýna yönelik önemli bir farkýndalýk oluþturuyor.

Etkinliðe katýlan ve Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak doðal dengenin korunmasýna katký vermekten dolayý mutluluk duyduklarýný ifade eden Baþkan danýþmaný Ýbrahim Evrim, “Mersin göçmen kuþlarýn yolu üzerinde olduðu için, her yýl böyle bir ritüel oluþtu. Mersin’e de çok yakýþan bir doða olayý. Bu yýl ikincisini düzenliyoruz. Sanki otoyol üzerinde bir tesiste duruyorlarmýþ gibi, buraya gelince dinleniyorlar. Bazen bir iki gün kalýp, tekrar gidiyorlar” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.