sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KUVAYÝ MÝLLÝYE KARARGAHI YOÐUN ÝLGÝ GÖRÜYOR

  •  3 Aðustos 2023 Perþembe 08:51

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz’ýn Buluklu Mahallesi’nde kente kazandýrdýðý Kuvayi Milliye Karargahý, kapýlarýný ziyarete açtýðý günden itibaren yoðun bir þekilde yerli ve yabancý turistleri aðýrlamaya devam ediyor.

Mersin’de milli mücadelenin destansý hikâyesinin yaþayan bir örneði olan fotoðraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatýlan yaklaþýk 200 yýllýk tarihi binada Baþkan Yýlmaz da misafirlerine bizzat kendisi rehberlik ederek, karargah ile ilgili bilgiler veriyor. Ziyaretçiler, karargahta adeta geçmiþe yolculuk yapýyor. Restore çalýþmalarýnýn ardýndan 3 Ocak Mersin’in düþman iþgalinden kurtuluþunun 100’üncü yýl dönümünde açýlan müzeyi bugüne kadar binlerce kiþi ziyaret etti. Özellikle öðrenciler olmak üzere yerli ve yabancý turistlerin yoðun ilgi gösterdiði ve toplumun her kesiminden vatandaþý aðýrlayan karargah, hafta içi her gün ziyaret edilebiliyor.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, kültürel mirasýn gelecek nesillere aktarýlmasýna büyük önem verdiklerini belirterek, "Önemli olan bu müzeyi açmak deðil. Bunu sürdürebilmek ve tarih þuurunu yeni nesle aktarabilmek. Biz de Toroslar Belediyesi olarak bunu amaçlýyoruz. Bu çerçevede restore ederek kente kazandýrdýðýmýz karargâhýmýzda ata yadigârý tarihimizi yaþatmanýn büyük gururu içerisindeyiz. Tüm çocuklarýmýzý, gençlerimizi ve hemþehrilerimizi karargahýmýza bekliyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.