sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÞENLÝK, ÜZÜM SATIÞLARINI ARTIRDI

  •  2 Aðustos 2023 Çarþamba 09:28

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafýndan bu yýl ikincisi düzenlenen ‘Esenli Üzüm Þenliði’, en çok da üzüm üreticisinin yüzünü güldürdü. Hasadý yapýlmayan üzüm baðý kalmadýðýný belirten üreticiler, üzüm þenlikleri sayesinde ürünlerinin tanýtýldýðýný ve birçok ülkeye ihraç edildiðini belirtti.

Akdeniz Belediyesinin, bu yýl ikincisini düzenlediði ve binlerce kiþinin katýldýðý ‘Esenli Üzüm Þenliði’ dolu dolu geçti. Baðbozumu ve ‘en iyi üzüm’ yarýþmasýndan Ayþe Dinçer konserine kadar birçok etkinliðin gerçekleþtirildiði þenlikle, Esenli’nin üzümü tüm Türkiye tanýtýldý. Bu çerçevede Esenli üzümünün birçok ülkeye ihraç edildiði belirtildi. Düzenlenen þenlik dolayýsýyla Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak’a teþekkür eden Esenli Mahalle Muhtarý Feyyaz Görgülü, þenliðin hem Esenli’nin hem de Esenli üzümünün tanýtýmýna büyük katký saðladýðýný kaydetti. Þuanda kesilmemiþ üzüm kalmadýðýna dikkat çeken Görgülü, “Üzümlerimizin fiyatlarý iyi durumda. Hatta birçok ülkeye ihracat da yapýlýyor” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mevlüde Küçükkaya, “Böyle bir festivale katýldýðýmýz için çok mutluyuz. Hem köyümüzün tanýtýmý, hem üzüm üreticilerimizin tanýtýmý için çok faydalý oldu. Akdeniz Belediye Baþkanýmýz Mustafa Gültak’a teþekkür ediyoruz” ifadelerini kullandý.

Mahalle sakinlerinden Yaþar Gül de Baþkan Gültak’ýn Akdeniz’de yýllarca yapýlmayan hizmetleri hayata geçirdiðini belirterek, “Bu festival ile buranýn üzümünü tanýttý ve ihracata katkýda bulundu. Gerçekten bir belediye baþkanýna yakýþýr þekilde çalýþýyor. Kendisine çok teþekkür ediyorum” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.