sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 10 BÝN KÝTAP GÖNDERÝLDÝ

  •  27 Temmuz 2023 Perþembe 09:44

Türkiye Dil Edebiyat Derneði (TDED) öncülüðünde, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü ve Akdeniz Kent Konseyi iþbirliðinde yürütülen ’Bir kitap da benden projesi’ çerçevesinde, Kahramanmaraþlý depremzede çocuklara hikâye, roman ve ders kitaplarýndan oluþan 10 binden fazla kitap gönderildi.

Kampanya çerçevesinde her yaþ grubu için hikâye ve romandan, üniversite hazýrlýk kitaplarýna kadar 10 bini aþkýn kitap, 6 Þubat’taki depremlerde aðýr yara alan Kahramanmaraþ’a doðru yola çýktý. Törene Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Ýl Milli Eðitim Müdürü Adem Koca, Akdeniz Kent Konseyi Baþkaný Mustafa Erim ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneði Mersin Þube Baþkaný Muharrem Köse katýldý.

“Deprem maðduru insanlarýmýzý unutmadýk, yanlarýndayýz”

Kitaplarýn yola çýkmasýndan önce bir açýklama yapan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, 6 Þubat depremlerinin Türkiye tarihi açýsýndan milat olduðunu belirterek, “Büyük acýlar yaþadýk, büyük kayýplarýmýz var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimizin ve hükümetimizin tüm birimleri depremzede vatandaþlarýmýzýn yanýnda yer almaya, vatandaþlarýmýzýn yaþadýðý sýkýntýlarý çözmeye devam ediyor. Þu anda okullar da tatil. Depremzede çocuklarýmýzýn kitap okumasý, ders çalýþmalarý ve böylelikle hayata yeniden tutunmalarý açýsýndan önemli bir proje, destek veren herkese teþekkür ediyorum” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.