sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’ÝN GÖZBEBEÐÝ KIZKALESÝ’NDE SICAKLAR, TATÝLCÝ SAYISINI DÜÞÜRDÜ

  •  26 Temmuz 2023 Çarþamba 14:41

Türkiye’nin turizm merkezleri arasýnda önemli bir yere sahip olan Erdemli’de yer alan Akdeniz’in gözbebeði Kýzkalesi’nde sýcaklarla birlikte doluluk oraný yüzde 60’a geriledi. Sýcak havaya raðmen kavurucu güneþin altýnda tatilini geçirenler deniz suyunun da 28-29 derecelerde olduðu sahilde denizin keyfini çýkarttý.

Meteorolojinin uyarý verdiði sýcak hava etkisini sürdürürken, yerli turistlerin yaný sýra gurbetçiler de serinlemek ve tatillerini geçirmek için Doðu Akdeniz’in tatil kenti Mersin sahillerini tercih ediyor. Erdemli ilçesinde yer alan Akdeniz’in incisi Kýzkalesi’nde bayram sonuna kadar devam eden doluluk oraný ise sýcaklýðýnda etkisiyle yüzde 100’den, yüzde 60’lara geriledi. Sýcaklýðýn mevsim normallerinin 5-6 derece üzerinde seyrettiði bu günlerde tatili tercih edenler ise denize girip kumsal da güneþleniyor. Çeþitli su sporlarý aktivitelerine katýlanlar sýcak havaya ve deniz suyunun 28-29 derecelerde olmasýna aldýrýþ etmeden gönüllerince eðleniyor.

"Kumu, denizi güzel"

Tatil için Almanya’dan gelen gurbetçi Oðuz Dursun, "Avrupa’da yaþýyorum Hamburg þehrinde. Hemen hemen 40 senedir de hep Kýzkalesi’ne geliyorum. Sahili, insanlarý çok güzel. Çok da memnun kalýyoruz. Senelik yazýn iznimizi burada yapýyoruz. Kumu, denizi çok güzel. Çocuklar için de çok optimal, hemen derinleþmiyor, 300 metre gidebiliyorsun, korku yok. Baþka yerlerdeki gibi hemen derinleþme olmadýðý için. Ýnsanlar daha saðlýklý, daha mutlu bir biçimde iznini yapýyor burada" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.