sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZLÝ KADINLAR ANKARA VE GAZÝANTEP’Ý GEZDÝ

  •  24 Temmuz 2023 Pazartesi 11:44

Akdenizli kadýnlar; Ankara ve Gaziantep’in tarihi, turistik mekânlarýný, kültürel ve doðal güzelliklerini gezdi.

Birçoðu ilk kez þehir dýþýna çýkan kadýnlar, sevinç ve mutluluklarýný dile getirerek Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak’a teþekkür etti.

Akdeniz Belediyesi’nin hayata kattýðý örnek proje kapsamýnda, ilçeye baðlý Kazanlý Mahallesi’nde yaþayan 65 kadýn, günübirlik Ankara gezisine, Köselerli Mahallesi’nde yaþayan 70 kadýn da günübirlik Gaziantep gezisine götürüldü. Yol boyunca otobüsün içinde þarkýlar ve türküler söyleyen kadýnlar, keyifli ve eðlenceli bir zaman geçirdi.

Saatler sonra Baþkent’e varan kadýnlar, ilk olarak Kurtuluþ Savaþý’nýn Mimarý ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhý olan Anýtkabir’i ziyaret etti. Anýtkabir’de kimi zaman duygusal anlar yaþayan kadýnlar, çektikleri fotoðraflarla ziyaretlerini ölümsüzleþtirdi. Anýtkabir’deki askerlerin görkemli nöbet deðiþimini de heyecan içinde izleyen kadýnlar, ardýndan Gençlik Parký’ný ziyaret etti, dönüþ yolunda da Tuz Gölü’nü gezdi.

Köselerlili kadýnlar da Gaziantep’i gezdi

Diðer yandan; Akdeniz ilçesine baðlý Köselerli Mahallesi’nde yaþayan 70 kadýn da günübirlik Gaziantep gezisine katýldý. Gezide kadýnlar, tarih ve kültür kentinde Zeugma Mozaik Müzesi, Bakýrcýlar Çarþýsý, Antep Kalesi ve Gaziantep Doðal Yaþam Parký’ný gezdi, hatýra fotoðraflarý çekip, sevdikleri için hediyelikler aldý.

Gezilere katýlan kadýnlardan bazýsý, daha önce þehir dýþýna hiç çýkma þansý bulamadýðýný ifade ederek kendilerine bu imkâný saðlayan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak ile Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü yetkililerine teþekkür ederek bu tür gezilerin devam etmesini talep etti. 

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.