sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YAYLALAR KONSERLERLE ÞENLENÝYOR

  •  14 Temmuz 2023 Cuma 15:19

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Halk Müziði Topluluðu, havalarýn ýsýnmasýyla yaylara çýkan vatandaþlar için düzenlediði konserlerle unutulmaz anlar yaþatýyor.

Tarsus’a baðlý Çamalan Mahallesi’nde Mersin Büyükþehir Belediyesi Halk Müziði Topluluðu tarafýndan ‘Yayla Konseri’ düzenlendi. Unutulmaz türkülerin seslendirildiði konserde, Büyükþehir Halk Oyunlarý Topluluðu da büyük beðeni topladý. Çamalan Þehit Burhan Yýldýrým Okulunun bahçesinde gerçekleþen konsere, vatandaþlar yoðun ilgi gösterdi. Konseri, Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, Büyükþehir Ýmar A.Þ. Genel Müdürü Ali Uyan, Koordinasyon Þube Müdürü Soner Yetgin, muhtarlar ve çok sayýda vatandaþ da izledi.

Þef Erdal Koþar yönetiminde Anadolu’nun unutulmaz ezgilerinin seslendirildiði konserde, Mersin Büyükþehir Belediyesi Halk Oyunlarý ekibi de performansýyla beðeni topladý. Seyircilerin de eþlik ettiði türkülerle birlikte halaylar çekildi. Gecede, yöreye özgü ’Mengi’ oyunu da oynanýrken, vatandaþlara meþhur Tarsus limon dondurmasý ikram edildi. Büyükþehir Belediyesi’nin Yayla Konserleri kentin 13 ilçesinde devam ediyor.

“Biz vatandaþ olarak ‘can’ diye hitap ederiz”

Çamalan Mahallesi Muhtarý Mustafa Çatýkkaþ, düzenlenen konserden dolayý memnuniyetini dile getirerek, “Biz vatandaþ olarak, köylü olarak insanlarýmýza ‘can’ diye hitap ederiz. Bizim için hepsi candýr. Böyle bir günü yaþattýklarý için Allah hepsinden razý olsun” dedi.

“Bu güzel aktivite, diðer yerlere de yayýlacaktýr”

Çamalan sakinlerinden Sibel Irmak, “Etkinliðin burada olmasý adýna verilen hizmette emeði geçen herkese çok çok teþekkür ediyoruz. Böyle etkinliklerin her zaman devam etmesini gönülden istiyoruz. Buralardan yayýlan her türlü güzel aktivite, diðer yerlere de yayýlacaktýr. Gönülden destekliyor ve Vahap Baþkanýmýza da çok teþekkür ediyoruz” derken, Çamalan’ýn ileri yaþ almýþ sakinlerinden Derviþ Çatal ise “Çok güzel bir etkinlik oldu. Mengi, halay oynandý. Çok teþekkür ediyoruz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.