sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ADIYAMAN’DA KONTEYNER KENTÝN YAPIMINI TAMAMLADI

  •  21 Haziran 2023 Çarþamba 13:03

Mersin Büyükþehir Belediyesi, yaþanan deprem felaketinin ardýndan kardeþ þehir Adýyaman’da yapýmýna baþladýðý konteyner kentin yapýmýný tamamladý.

Depremin ardýndan tüm birimleri ile deprem bölgesine hizmet götüren Mersin Büyükþehir Belediyesi, Adýyaman'da iþbirliði yaptýðý kurum, kuruluþ ve baðýþçýlar ile 670 konteynerlik 'konteyner kent' kurulumunu tamamladý. Büyükþehir Belediyesi, 7'den 77'ye her yaþtan depremzedenin ihtiyaçlarýna karþýlýk verebilecek mini bir þehir oluþturdu.

21 metrekarelik 670 konteynerin yer aldýðý konteyner kentte; yemekhane, duþ ve tuvalet alaný yer alýyor. Kurulan sahra hastanesi, vatandaþlarýn saðlýk alanýndaki önemli ihtiyaçlarýna cevap veriyor. 15 çamaþýrhane, 3 basket sahasý, 2 okuma salonu, 1 kütüphane, 5 kreþ, 2 çocuk oyun alaný, 1 mescit ve depo alanlarýnýn yer aldýðý konteyner kentte, atýk sorununun yaþanmamasý için de 15 adet atýk ayrýþtýrma alaný bulunuyor. Yürüyüþ yolu ve kamelya alanlarýnýn da yer aldýðý konteyner kentte, market ve 200 araçlýk açýk otopark ile ATM'ler de yer alýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.