sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS ÞEHÝR TÝYATROSU, ’ÇEHOV VODVÝL’ OYUNUNU ÝZMÝR’DE SAHNELEDÝ

  •  7 Haziran 2023 Çarþamba 09:40

Metropolis Tiyatro Festivali’ne katýldý. Çehov Vodvil oyunuyla izleyenleri adeta büyüleyen Tarsus Þehir Tiyatrosu, Ýzmirli seyirciler tarafýndan ayakta alkýþlandý.

3. Metropolis Tiyatro Festivali çerçevesinde Tarsus Þehir Tiyatrosu Ýzmir Torbalý'da sahne aldý. Çehov Vodvil oyunuyla katýlan Tarsus Belediyesi Þehir Tiyatrosu, festivalde çiçeklerle karþýlandý. Festivalin ilk günü Ýzmir Torbalý Belediyesi tarafýndan düzenlenen kortej yürüyüþüne katýldý. Festivalin 2. günü sahne alan Çehov Vodvil oyunu, Ýzmirlilerle buluþtu. Reji ve dramaturji çalýþmalarýný Nihat Çapar'ýn yaptýðý oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol aldý. Anton Pavloviç Çehov'un iki oyunundan derlenen ‘Çehov Vodvil' oyunuyla izleyicinin karþýsýna çýkan Tarsus Þehir Tiyatrosu, Ýzmirli izleyicilerinden tam not aldý. Güldürü ve dinamik yönü aðýr basan Çehov Vodvil oyununa usta sanatçýlar da katýlým saðladý.

Tarsus halkýnýn tiyatro sevgisini anlatan Usta Oyuncu Zihni Göktay, "Tarsus Akdeniz'de bir kültür beþiðidir. Tarsus'un tiyatroya olan ilgisini 1964 yýlýndan bu yana takip ettim. Devletin kültür politikasý çok iyi yönetilmediði için Tarsus o dönemler ihmal edildi. Tarsus'un seyircisi biz gittiðimiz andan beri yarým saatte bitiriyordu biletlerimizi. Ben hep çok güzel karþýlandým. Haþmet Zeybek Tarsus'un yetiþtirdiði bir oyuncuydu ve bize geldi. Tarsus çok aydýnlýk insanlar yetiþtirmiþtir, seyircisi de mükemmeldir. 1 günlüðüne gittiðimizde bir gün daha kalýn diye çok ýsrar ederlerdi. Bunlar yaþadýklarým, hakikatler. Tiyatrosunun konuþulduðu her yer çok kutsaldýr. Tarsus iki kere kutsaldýr bunu yýllar evvel ispatladý. Tarsus'un tiyatroya olan ilgisi hiç azalmadý. Humus çok severim, çok güzellikler yaþadým Tarsus'ta. Çok iyi tempolu bir oyun, ben bu tempoda oynayamazdým çok baþarýlýydý. Tarsus halký tiyatroyu çok seviyor, arz talep meselesi var. Þehir Tiyatrosu Tarsus halkýnýn tiyatroya yeniden aþýk olmasýný saðladý" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
VALÝ PEHLÝVAN:" KAZALARIN YÜZDE 95’Ý ÝNSAN KAYNAKLI HATALARDAN OLUYOR"
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.