sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMDE 7 ÜYESÝNÝ KAYBEDEN ANTAKYA MEDENÝYETLER KOROSU, MERSÝN’DE KONSER VERDÝ

  •  31 Mayýs 2023 Çarþamba 12:35

Kahramanmaraþ merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Mersin’de “El Ele Dayanýþma Konseri” verdi.

Yeniþehir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, eþi Meral Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Fuat Gedik, Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan ve çok sayýda sanatsever katýldý. Konserin baþlamasýndan 4 dakika 17 saniye sonra þarkýya ara veren koro, “Sesimi duyan var mý” diye seslendi. Koronun þefliðini üstlenen Yýlmaz Özfýrat, depremde koro olarak yaþadýklarýný anlattý ve konsere gelerek dayanýþmaya katkýda bulunan tüm Mersinlilere teþekkür etti. Konseri dinlemeye gelenler, depremlerde hayatýný kaybedenlerin ve yýkýlan þehirlerin görüntülerinin gösterildiði sýrada gözyaþlarýný tutamadý. Kimi zaman hüzne boðan, kimi zaman ise keyifli anlar yaþatan konser, katýlanlara unutulmaz bir gece yaþattý. Konserin ardýndan destek verenlere plaket verildi. Mersin Büyükþehir Belediyesinin de destek verdiði konserden elde edilen gelirlerin, Hatay'ý yeniden inþa etmek için kullanýlacaðý ifade edildi.

Konser sonrasý konuþan Baþkan Seçer, depremin ilk anýndan itibaren deprem bölgelerinde çalýþmalar yürüttüklerini belirterek, "Depremin oluþturduðu enkazý Antakya'da, Defne'de, Samandað'da, Ýskenderun'da, Arsuz'da ve daha birçok bölgede gördüm. Bizler yöneticiyiz. Elbette dualar kalbimizde, gönlümüzde, hissiyatýmýzda ama kalem kaðýt bizim elimizde. Ýmzayý biz atarýz, kararlarý biz veririz. Devletin ve devletin birer kurumu olan belediyelerin deprem bölgelerine ve depremzedelere yönelik destekleri yardým deðil, kurumlarýn asli görevidir. Bizler yardým yapmýyoruz. Sizlerden alýnan vergilerle oluþturulan kaynaðý kullanýyoruz" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.