sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝNLÝ KADINLAR BELEDÝYE KURSLARIYLA OKUMA YAZMA ÖÐRENÝYOR

  •  24 Mayýs 2023 Çarþamba 10:23

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan hayata geçirilen okuma yazma kurslarý ile 30 ila 70 yaþ arasýndaki kadýnlar okuma-yazmayý öðreniyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hayata geçirilen okuma yazma kurslarý, kadýnlara umut olmaya devam ediyor. Okuma yazma bilmediði için günlük hayatlarýnda birçok zorlukla karþýlaþan kadýnlar, bu zorluklarý Büyükþehir Belediyesi sayesinde bir bir aþýyor. Yaþlarý 30 ila 70 arasýnda deðiþen kadýnlar, okuma-yazma kursuna gelerek hayallerini gerçekleþtirmenin mutluluðunu yaþýyorlar. Kadýnlarýn yoðun olarak katýldýðý okuma yazma kurslarý ile Mersin'de okuma yazma oraný her geçen gün artýyor.

"Onlar okudukça biz mutlu oluyoruz"

Büyükþehir Belediyesi Kurs Merkezinde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak görev yapan Yasemin Ünlü, Çilek Mahallesi Kurs Merkezinde kadýnlara okuma yazma öðretiyor. Kurs hakkýnda bilgi veren Ünlü, "Çilek Kurs Merkezini 2022-2023 eðitim yýlýnda açtýk. Eðitim Hizmetleri Þube Müdürlüðümüz tarafýndan yapýlan programlarla beraber, 13 öðrencimizin yer aldýðý okuma yazma kursunu 2022 yýlý Kasým ayýnda baþlattýk ve haziranda bitirmeyi düþünüyoruz" dedi. Kurslarýn eþ zamanlý olarak 4 þubede de devam ettiðini söyleyen Ünlü, "Eski Ömerli, Mithat Paþa ve Turgut Türkalp mahallelerinde de bu hizmeti veriyoruz. Onlar okudukça bizler de mutlu oluyoruz. Okuma yazma bilmeyen kalmasýn istiyoruz. Haziran ayýnda bitecek kursumuzdan sonra açýlacak kurs için 13 öðrencimiz de halihazýrda beklemekte" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.