sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

73 YAÞINDA, AKÜLÜ ARAÇLA HAYATI KOLAYLAÞTI

  •  19 Mayýs 2023 Cuma 10:04

Mersin Büyükþehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi özel bireylere yönelik temin ettiði akülü sandalyelerden faydalanan 73 yaþýndaki Yaþar Alabar’ýn günlük hayatta yaþadýðý zorluklarý, belediyenin kendisine verdiði destekler ile bir bir aþtýðý söylerken akülü araçla da hayatýnýn kolaylaþtýðýný ifade etti.

Daha önce manuel aracý olan ve tek baþýna hayatýný idame ettirmekte zorlanan Yaþar Alabar, belediyenin kendisine verdiði akülü sandalye ile market alýþveriþlerinden günlük iþlere kadar evinin tüm ihtiyaçlarýný kendisi rahatça görebildiði kaydedildi. Sandalyesini, belediyenin kentin farklý noktalarýnda kurduðu þarj istasyonlarý sayesinde rahatça þarj edebildiði belirtilien Alabar, ulaþýmýný da belediyenin özel bireylerin rahatça yolculuk yapabilmesi için tasarladýðý otobüslerle kolaylýkla saðlayabildiðine dikkat çekildi.

Daha önce mobilyacýlýk yaptýðýný ve dört sene önce damar týkanýklýðýndan dolayý sol ayaðýnýn diz üstünden kesildiðini kaydeden Alabar, “Büyük bir mobilya atölyem vardý. Her insan bir engelli adayýdýr. Onun için herkes kendi saðlýðýna dikkat etsin. Bir engelli aracým vardý, ama manueldi ve itme gücüyle ilerliyordu. Çok zorluklar çekiyordum. Belediyenin verdiði akülü sandalyeyi aldýktan sonra gayet rahatým. Bu yüzden Büyükþehir Belediye Baþkanýmýza ve Engelliler Þube Müdürlüðüne teþekkür ediyorum. Çünkü burada görev yapan personeller, gelen bütün engellilere bir ana þefkati gösteriyor” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.