sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ’ AÇILACAK

  •  7 Nisan 2023 Cuma 08:31

Mersin Büyükþehir Belediyesince hayata geçirilecek olan ’Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin 29 Ekim tarihinde hizmete açýlacaðý bildirildi.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Ýklim ve Sýfýr Atýk Dairesi bünyesinde hazýrlýklarý devam eden ‘Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi'ni inceledi. Baþkan Seçer, Türkiye'nin en büyük planetaryumunun da içinde yer aldýðý merkezin Cumhuriyetin 100. kuruluþ yýldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde açýlacaðýnýn müjdesini verdi.

Ýklim ve Sýfýr Atýk Dairesi Baþkaný Dr. Kemal Zorlu'dan çalýþmalar hakkýnda bilgiler alan Seçer, toplam 5 bin 250 metrekare alan üzerine kurulan ve içerisinde Türkiye'nin en büyük planetaryumu olan merkez hakkýnda açýklama yaptý. Seçer, “Bu planetaryum Türkiye'nin en büyük planetaryumu. 5 bin 250 metrekare üzerine kurulu bir bilim merkezi yapýyoruz. Burada deney düzenekleri, atölyeler, konferans salonu ve planetaryum olacak. Burada çocuklarýmýz bilim yapacak, ilim yapacak. Bir ilk oluyor. Türkiye'nin ilk Ýklim ve Çevre Bilim Merkezi olmasý ve þu anda koltuk kapasitesi ve çapý itibariyle de Türkiye'nin en büyük planetaryumunu yapýyoruz. Ayrýca uzayý izlemek için teleskop birimimiz olacak. Artýk ailelerimiz diðer illerimize çocuklarýný götürmek zorunda kalmayacak. Mersin de çok modern bir bilim merkezine kavuþmuþ olacak” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.