sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’BEBEK95’ PROJESÝ HAYATA GEÇÝRÝLECEK

  •  20 Mart 2023 Pazartesi 10:48

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi iþbirliðinde, Boðaziçi Üniversitesi Psikoloji Araþtýrma ve Uygulama Merkezi (BÜPAM) çatýsý altýnda yer alan Erken Çocukluk Birimi ’Bebek95’ projesi uygulamaya geçecek.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi iþbirliðinde, Boðaziçi Üniversitesi Psikoloji Araþtýrma ve Uygulama Merkezi (BÜPAM) çatýsý altýnda yer alan Erken Çocukluk Birimi 'Bebek95' projesi uygulamaya geçecek. Proje çerçevesinde ‘Mersin95' ismiyle dezavantajlý, depremden etkilenip kente gelen hamilelere ve 0-3 yaþ arasýnda çocuklarý olan ailelere ev ziyaret temelli aile rehberliði desteði verilecek.

Adýný Dünya Saðlýk Örgütü tarafýndan 3 yaþýnda saðlýklý bir çocuðun ortalama boyu olarak kabul edilen 95 santimetreden ilham alýnan 'Bebek95' biriminde, doðum öncesinden 3 yaþýna kadar bebeklerin temel geliþim süreçlerini destekleyen çalýþmalar yürütülüyor. Projenin amaçlarý arasýnda, 0-3 yaþ döneminin kritik önemine dair toplumda farkýndalýk oluþturmak, bilimsel veriler ýþýðýnda erken çocukluk geliþimine yönelik aile-odaklý erken müdahale programlarý geliþtirmek, yoksulluk, mültecilik statüsü gibi dezavantajlý koþullarda yaþayan ailelerdeki bakým verenler ile bebeklerin bu programlardan faydalanmasý yer alýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.