sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN, KURAKLIÐIN PENÇESÝNDE

  •  13 Mart 2023 Pazartesi 11:22

Meteoroloji Genel Müdürlüðünün yayýnladýðý kuraklýk haritasý, Mersin’in olaðanüstü kuraklýk tehlikesiyle karþý karþýya olduðunu gözler önüne serdi.

Son yýllarýn en kurak kýþýný yaþayan Mersin'de alarm zilleri çalmaya baþladý. Kuraklýk haritasýnda ‘olaðanüstü kuraklýk tehlikesi' altýndaki iller arasýnda yer alan Mersin'de, deprem felaketi nedeniyle kente göç eden binlerce depremzede ile birlikte su tüketimi de yüzde 15 oranýnda arttý. Mersin'in su ihtiyacýný karþýlayan Berdan Barajý'nýn yaný sýra yeni su tutmaya baþlayan Pamukluk Barajý ‘kurtarýcý' rolü üstlendi. Baraja bir an önce isale hattý yapýlmasý, sorunun çözümünde büyük önem taþýrken, yaz aylarýnda nüfusu neredeyse iki katýna çýkan Mersin'de, susuzluk tehlikesi en önemli sorun haline gelmesinden endiþe ediliyor.

“Berdan Barajýnda doluluk oraný yüzde 25”

Kuraklýk tehlikesine karþý kent dinamikleri tarafýndan peþ peþe uyarýlar yapýlýrken Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, bu anlamda yaptýklarý çalýþmalarý anlattý. Toroslar gibi önemli bir su kaynaðýnýn eteklerinde kurulmuþ Mersin'in, aslýnda su temini bakýmýndan þanslý bir bölge olduðuna iþaret eden Baþkan Seçer, bu anlamda avantajlý olduklarýný belirtti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.