sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN ÝÇÝN KURAKLIK UYARISI

  •  3 Mart 2023 Cuma 16:37

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, resmi sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Mersin’in ‘çok þiddetli kuraklýk’ kategorisine geçtiðini belirterek, "Depremle artan, yaz aylarýnda daha da artacak nüfusumuzu öngörerek çalýþmalarýmýza hýz kazandýrdýk.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, resmi sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Mersin'in ‘çok þiddetli kuraklýk' kategorisine geçtiðini belirterek, "Depremle artan, yaz aylarýnda daha da artacak nüfusumuzu öngörerek çalýþmalarýmýza hýz kazandýrdýk. Pamukluk Barajý arýtma-isale hattý geç kalmadan baþlatmalýdýr. Her damla su çok kýymetli” dedi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, 11 ili etkisi altýna alan deprem felaketinden etkilenen þehirlerden birisi de Mersin oldu. Deprem bölgelerinden yoðun göç alan kentlerin baþýnda gelen Mersin'de su kullanýmý da kýþ þartlarýna göre artýþ gösterdi. Bununla birlikte yaþanan kuraklýk sebebiyle de önümüzdeki günlerde su sýkýntýsý çekilebileceðine dikkat çeken MESKÝ, suyun tasarruflu kullanýlmasý gerektiðinin altýný çizdi.

“Ýlimiz en son yayýnlanan kuraklýk haritasýnda ‘olaðanüstü kurak iller' arasýnda yer almakta”

Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürlüðü Arýtma Tesisleri Dairesi Baþkaný Emel Deniz Avcý, Meteoroloji Genel Müdürlüðünün düzenli aralýklarla vermiþ olduðu kuraklýk haritalarýndan söz ederek, “Ýlimiz en son yayýnlanan kuraklýk haritasýnda ‘olaðanüstü kurak iller' arasýnda yer almakta. Bunun hem ne yazýk ki þu anda mevcutta olan iklimle alakalý bir sýkýntýsý varken, yaðýþlarla alakalý bir durumu varken bununla birlikte ilimizdeki hýzlý nüfus artýþý ile birlikte de ciddi problem yaþýyor durumdayýz. Özellikle Suriyeli mülteciler ve bununla beraber en son yaþanan deprem felaketi sonunda ilimize yaþanan göçle birlikte su tüketimimiz ciddi oranda arttý. Bu da beraberinde bazý sorunlarý getiriyor” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.