sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’ÝN AKDENÝZ ÝLÇESÝNDE 5 MAHALLEDE DAHA KENTSEL DÖNÜÞÜM PLANLANDI

  •  2 Mart 2023 Perþembe 10:44

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, ilçede 2 mahallede bin civarýnda yeni ve güvenli konut inþa edildiðini belirterek, kentsel dönüþümün tüm Mersin’e yayýlmasý gerektiðini vurguladý, 5 mahallede daha dönüþümü hayata geçirmek için planlamalarýnýn hazýr olduðunu söyledi.

Gültak, katýldýðý bir televizyon programýnda, Türkiye'nin 6 Þubat'ta dünyanýn en büyük afetlerinden birini yaþadýðýný belirterek, “Tüm ülkemiz gibi bizler de belediye olarak fen iþleri personelimizle, ekskavatörler, kepçeler, diðer aðýr iþ makineleri ve cihazlarýmýzla hemen deprem bölgesine vardýk. AFAD koordinesinde Hatay ve Kýrýkhan'da çalýþmalarýmýza baþladýk ve ekiplerimiz halen bölgede çalýþmaya, deprem maðduru vatandaþlarýmýza hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

“Akdeniz genelinde bugün itibariyle 20 binin üzerinde misafirimiz var”

Baþkan Gültak, ilk þok atlatýldýktan sonra depremzedelerin, en yakýn il olan Mersin'i tercih ettiklerini kaydederek, “Akdeniz ilçesi genelinde bugün itibariyle 20 binin üzerinde misafirimiz var. Biz de belediye olarak bu insanlarýmýzýn 2 binini kültür sanat evlerimizde misafir ediyoruz. Kültür ve sanat evlerimizi, Yýlmaz Güney Gençlik Merkezi, hizmet binalarý ve sosyal tesislerimizi depremzede insanlarýmýzýn barýnmasý için düzenledik. Misafirlerimizin günlük 3 öðün yemek ihtiyaçlarýný da karþýlýyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.