sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ANNEANNESÝ KOLONLARA SÝPER OLDU, HAYATA TUTUNDU

  •  24 Þubat 2023 Cuma 10:09

Türkiye, 6 Þubat Pazartesi günü Kahramanmaraþ merkezli iki büyük depremle sarsýlýrken, Antakya’da büyük yýkýmlar oldu.

Antakya'da yýkýlan 6 katlý apartmanýn enkazýndan 7 saat sonra ekipler tarafýndan sað olarak çýkarýlan 4 yaþýndaki Asel Erva Malatya, depremde kendisine siper olan anneannesini kaybederken, ailesi ile birlikte geldiði Mersin'in Silifke ilçesinde depremi unutmaya çalýþýyor.

Antakya'da 4 yaþýndaki Asel Erva Malatya'nýn anneannesi ve dayýsý ile birlikte kaldýðý 6 katlý bina depremde yerle bir oldu. Enkazda 7 saat kaldýktan sonra ekipler tarafýndan kurtarýlan 4 yaþýndaki Asel Erva Malatya'nýn anneannesi Nesrin Pak hayatýný kaybederken dayýsý Oðuzhan Pak enkazdan sað olarak çýktý. Depremde anneannesi Nesrin Pak'ýn Asel Erva'nýn üzerine kapanmasý ile hayatý kurtulan Asel Erva ise anneannesinin öldüðünü bilmiyor. Asel Erva Malatya'nýn bulunduðu çöken binada toplam 35 kiþi hayatýný kaybederken, enkazdan çýkan Asel Erva, annesi Burcu, babasý Gökhan, 1 yaþýndaki kardeþi Elisa Malatya, dayýsý Oðuzhan Pak ve yakýnlarý ile birlikte Silifke ilçesinde kaldýklarý kiralýk evde depremi unutmaya çalýþýyor.

Deprem günü anneanne Nesrin Pak, Asel Erva'nýn kendi evlerinde kalmasýný istedi

Depremde evlerini, arabalarýný ve 50'den fazla yakýnlarýný kaybettiklerini belirten Gökhan Malatya, “Þubat ayýnýn 5'inde Pazar günü kayýnvalidemde yemek yedikten sonra eve doðru yola çýktýk. Kayýnvalidem o gün torununun yanýnda kalmasýný istemiþti. Sonra biz eve geçtik. Evde uyurken saat 04.17 sýralarýnda Antakya'da depreme yakalandýk. Kýzým, kayýnvalidem ve kayným ayný evde kalýyorlardý. Biz hasarlý binadan kurtulduk. Kayýnvalidemin binasý komple yýkýldý. 7 saat sonunda kayýnvalidem ve kýzýma ulaþtýk. Kayýnvalidem kýzýma siper olmuþtu. Kýzýmý sað salim enkazdan çýkardýk. O süreçten sonra Antalya Serik'e geçtik. Devletimizden Allah razý olsun. Bizi orada misafir ettiler. Sonra Mersin Silifke'ye geldik. Burada bir yardýmsever ailenin bize verdiði evde kalýyoruz. Silifke kaymakamlýðý ve Silifke Ýlçe Milliði Eðitim Müdürlüðü saoðlsunlar bize yardýmcý oluyorlar. Evlerimiz yýkýldý arabamýz gitti. Buna da þükür devletimiz var olsun” dedi.

Evimiz tamamen yýkýldý

Deprem sonrasý aðýr hasar alan evlerinin daha sonra tamamen yýkýldýðýný belirten Burcu Malatya, “1 yaþýndaki kýzýmýn yanýndaydým. Depremde eþim yanýmýza geldi. Sakin olmamýzý istedi. Deprem biter bitmez dýþarý çýktýk. Asel Erva kýzým annemin yanýndaydý. Yürüyerek evlerine gittik. Bina yýkýlmýþtý. Daha sonra bekledik. Gün aðýrýnca kýzýmýn enkazdan çýkarýldýðýný duyduk. Amcalarým kýzýmýzý bize getirdi. Annemi kaybettik. Abim de enkazdan sað çýktý” diye konuþtu.

6 þubat günü yaþanan depremde binalarýnýn yerle bir olduðunu belirten Oðuzhan Pak, 9 saat enkaz altýnda kaldýðýný, annesini kaybettiðini, yeðeninin ve kendisinin kurtarýldýðýný durumunun iyi olduðunu söyledi.

Dayýsý öldü kýzý Ýrem enkaz altýndan sað çýktý

Malatya ailesinin dayýlarý Ahmet Zeytunlu'nun yaþanan depremde hayatýný kaybettiði, kýzý Ýrem Zeytunlu'ya siper olduðu için kýzýný kurtardýðý belirtilirken, enkaz altýnda Ýrem Zeytunlu'ya ulaþan çevre sakinlerinin olayý cep telefonu kamerasýna kaydedip adres sormasý Ýrem'in de adreslerini acý duyarak söylemesi cep telefonu kamerasýna yansýdý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.