sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KARDEÞÝ ÝÇÝN AYAÐINI KAYBETTÝ

  •  23 Þubat 2023 Perþembe 10:41

Kahramanmaraþ’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardýndan Antakya’da kardeþiyle birlikte 28 saat enkaz altýnda kaldýktan sonra kurtarýlan Emircan Yýldýrým’ýn, Mersin’deki tedavisi sürüyor. Kardeþini korumak için ayaðýnýn birinde büyük hasar oluþan ve kesilmek zorunda kalan Yýldýrým, enkaz altýnda nefesi yettiði kadar baðýrdýðýný söyledi.

6 Þubat'ta Kahramanmaraþ merkezli meydana gelen 2 büyük deprem büyük yýkýmlara neden olurken, binlerce vatandaþ hayatýný kaybetti. Hatay'da da büyük bir yýkým oluþurken, 26 yaþýndaki Emircan Yýldýrým da Antakya ilçesinde oturduklarý evde ikiz kardeþiyle enkaz altýnda kaldý. 28 saat süren çalýþmanýn ardýndan enkazdan çýkarýlan ikiz kardeþler, hastanede tedavi altýna alýndý.

"Deprem beni çevirip, çevirip duvara vuruyordu"

Enkaz altýnda geçen sürede yaþadýklarý ile ilgili tedavi gördüðü Mersin Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesinde ÝHA muhabirine konuþan Emircan Yýldýrým, 8 katlý bir apartmanda oturduklarýný söyledi. Binanýn 7 ve 8. katlarýnýn dubleks ev olduðunu kaydeden Yýldýrým, "Biz burada kalýyorduk. Uyku alanlarý 7. kattaydý. Ben depreme yakalandýðýmda ikizimle birlikte ayný odada karþýlýklý yatýyorduk. Daha öncesinde de bir ay önce sallanmýþtýk. Ben yine onun gibi gelip geçici zannettim. O yüzden de çok kendimi korumaya almadým. Yoksa deprem anýnda annemlerin odasýna toplanýp, kendimize yaþam üçgeni oluþturuyorduk. Bu deprem ona fýrsat vermedi. Kapýya kadar gidiyordum ama deprem beni çevirip tekrar duvara vuruyordu. Ben kapýya elimi uzatamadým. Baktým odadan çýkamayacaðýz, kardeþimi üstüme çektim onun yorganýný, döþeðini üstümüze devirdim. Onu yaparken ben boþa düþtüm. Sarsýntý beni aldý cama vurdu, aldý cama vurdu. Bir süre bilincim gitti orada. Bina çatýrdamaya baþlayýp, geriye doðru gidince ben 'eyvah' dedim. Çünkü 8 katlý bina tek kat olmuþtu" dedi.

"Kardeþimin zarar görmemesi için ayaðýmý kolon ile onun arasýna soktum"

En üst kata yakýn olmanýn avantajýný yaþadýklarýný vurgulayan Yýldýrým, "Kardeþimi çok seviyordum. Onun zarar görmemesi için kolon, giriþ onun üzerine düþecekken ben ayaðýmý araya soktum. O da sinir baðlarýma zarar verdiði için ampute edilmek zorunda kaldým. 28 saat enkazda kaldýk. O süreçte kardeþimle sürekli konuþtum. 'Sen pes edersen ben pes ederim' dedim. Enkaz altýnda sevdiklerimin, akrabalarýmýn sesini duyar gibi oldum. 'Acaba rüyada mýyým' dedim. Ondan sonra tekrar bana baðýrdýklarýnda sesimi duyurmaya çalýþtým ama enkazdan dolayý çok sesim çýkmýyordu. Nefesim yettiðince baðýrmaya baþladým. O sýrada mideme bir demir blok daha düþtü. Zaten son 8 saatimi mide kanamasýndan kan kusarak beklemiþim, öyle çýkartýlmýþým. Allah'ýma sýðýndým" diye konuþtu.

"Çok þükür bitti' dedim"

Kurtulduktan sonra mutlu olduðunu dile getiren Yýldýrým, "Rabbim baðýþladýn bizi' dedim. Ýlk havayý soluduðumda, 'çok þükür bitti' dedim. Çýkarýlacaðýmýza inanýyordum. Çünkü Rabbimize güveniyorduk. Rabbim bu caný verdi, rabbim alýr. 28 saat öldürmediyse çýkýþ yolumuzu da illa ki gösterir diye düþünüyordum. Hep bu umutla bekledim, acýlarýma raðmen direndim. Çok þükür Rabbim mükafatýný verdi, çýktýk. Tabii dýþarý çýktýðýmýzda etrafýma baktýðýmda kaybolmuþ bir þehir, savaþ sahnesinden kalmýþ bir yer gibi görünüyordu. Antakya'da gerçekten göz gözü görmüyordu. Sadece bizim apartmanýmýzýn yýkýldýðýný düþünürken, tüm Antakya yýkýlmýþ. Çok sevdiðimi, arkadaþýmý kaybettim. Halen enkaz altýnda yardým bekleyenler var. Burada insanlarý müteahhitler öldürdü. Bizim evimiz henüz 2,5 yýllýktý. Bizim evi yapanlar betondan çalmýþlar ve bunu bize söylemediler. Bundan dolayý kendimizi depremzede olarak bulduk. Ben sorumlularýn bunlarýn cezasýný çekmelerini istiyorum" ifadelerini kullandý.

Yýldýrým, kardeþinin Adana'da hastanede yoðun bakýmda yattýðýný ve herkesin duasýna ihtiyacý olduðunu da sözlerine ekledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.