sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

278 SAAT SONRA ENKAZDAN SAÐ ÇIKARILAN HAKAN YASÝNOÐLU, MERSÝN’E GETÝRÝLDÝ

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 09:26

Kahramanmaraþ merkezli 11 ili etkileyen depremlerde yaralananlar bazý vatandaþlar Mersin’e getiriliyor. Hatay Defne’de 278 saat sonra enkazdan sað çýkarýlan Hakan Yasinoðlu, ambulansla Mersin Þehir Hastanesine getirildi.

Merkez üssü Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ve Elbistan ilçeleri olan 6 Þubat'taki depremlerde binlerce vatandaþ enkaz altýnda kalýrken, çok sayýda vatandaþ hayatý kaybetti ve yaralandý. Ýlk günden itibaren yaralý olarak enkazdan çýkartýlanlar çevre illerdeki hastanelere nakledilirken, Mersin'e de çok sayýda yaralý geldi. Hem karadan hem de havayolu ile çok sayýda yaralý Mersin Þehir Hastanesine getirilirken, ekipler adeta zamana karþý yarýþýyor.

Hatay Defne'de arama-kurtarma çalýþmalarýný sürdüren ekipler, bugün 278 saat sonra Hakan Yasinoðlu'nu sað olarak enkazdan çýkardý. Durumu aðýr olan Yasinoðlu, ambulansla ivedi bir þekilde Mersin Þehir Hastanesine getirilerek burada tedavi altýna alýndý. Güngör'ün saðlýk durumunun aðýr olduðu öðrenildi.

Hastanýn durumuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Tamer Çolak, zor günlerden geçildiðini kaydederek, "Toplu bir sorun. Bu sorunu anlatmaya ne diller yeter ne de gönüller yeter. Biz burada çalýþýyoruz. Son 2 haftada bizim için yoðun süreç oldu. Bu hastamýz 278'inci saatte enkaz altýndan çýkartýldý. Çok zor þartlarda yaþamýþ. Hastada yaralanmalar var. Tabii ki durumu kritik. Tüm ekip var gücümüzle çalýþýyoruz. Bir hastaya nefes olabilmek için çabalýyoruz" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.