sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ENKAZ ALTINDA ÝDRARINI ÝÇEREK 183 SAAT HAYATTA KALMIÞ

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 14:54

Hatay’ýn merkez Antakya ilçesinde 183 saat sonra enkazdan sað çýkartýlan 62 yaþýndaki Hüseyin Berber, Mersin’de tedavi gördüðü hastanede o anlarý anlattý. Baðýrmaktan sesinin kýsýldýðýný ve boðazýnýn þiþtiðini söyleyen Berber, "Su þiþesinin içine idrarýmý yaptým, beklettim, soðuyunca içtim. Onla kendimi kurtardým" dedi.

Ekiplerin bölgedeki arama-kurtarma çalýþmalarý devam ederken, sað kurtulan vatandaþlarda saðlýk kuruluþlarýna sevk ediliyor. Hatay'ýn Antakya ilçesinde 183 saat sonra enkazdan sað çýkartýlan 62 yaþýndaki Hüseyin Berber'de Mersin Þehir Hastanesine getirildi. Burada tedavi altýna alýnan Berber'in saðlýk durumu iyiye giderken, yaþadýklarý o anlarý ÝHA muhabirine anlattý. Berber, "Enkaz altýnda kaldým. Etrafým çok karanlýktý. O an sürekli baðýrýp çaðýrdým, ama kimse yoktu. Bina 15 katlý. Ben binanýn giriþ katýnda oturuyordum. Deprem olduðum zaman hemen ayaðý kalktým. Çocuklarým evden çýktý, ama ben çýkamadým. O an yere çöktüm, duvar yýkýldý ve ben o arada kaldým. Üstüme bir kilim aldým. Evde 5 kiþiydik. Ben tabi onlara da seslendim. Onlardan ses duymayýnca kurtulduklarýný anladým. Yukarýda çalýþma yapýldýðýný duyduðum zaman biraz rahatlýyordum, ama baðýra baðýra boðazým þiþti" diye konuþtu.

"Ýdrarýmý içtim, onla kendimi kurtardým"

Þeker hastasý olduðunu kaydeden Berber, "Yattýðým yerde bir þiþe su ve ilaçlarým vardý. Þans eseri onlarýn hepsi yanýma düþtü. Onlarý içtim. Tabi suyum bir süre sonra bitti. Daha sonra þiþenin içine idrarýmý yaptým, beklettim, soðuyunca içtim. Onla kendimi kurtardým. Ben ekipler gelene kadar bulunduðum yerde oturdum. Kurtarma ekipleri tavana vura vura olduðum yeri deldi. Ben hemen yine baðýrdým tabi o an sesim kýsýldý. Kurtarma ekibi elini bana uzatarak beni tuttu. Ufak bir delikten çekip çýkardýlar. O delikten çýkarken korktum, ama olsun" ifadelerini kullandý.

Mersin Þehir Hastanesinde görev yapan ve Hüseyin Berber'e müdahale eden anestezi uzmaný Çaðlar Aksoy Çolak ise, Berber'in kendilerine geldiðinde durumunun stabil olduðunu belirterek, "Burada destek tedavisi saðladýk. Genel durumu gayet iyi. Þu anda da stabil bir hastamýz. Bilinci açýk ve bizimle konuþuyor" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.