sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇOCUKLARA KARNE HEDÝYESÝ TÝYATRO OYUNU

  •  2 Þubat 2023 Perþembe 11:39

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosunun yeni çocuk oyunu ‘Dünyanýn Eski Zamanlarýnda’, yarýyýl tatilinde çocuklarla buluþtu.

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde sahnelenen oyunda, çocuklar doyasýya eðlendi. Çocuklar için adeta karne hediyesi gibi olan oyun, velilerden de tam not aldý.

Eðlenceli sahne ve dekor tasarýmý, rengarenk kostümleri ile çocuklarýn ilgisini yüksek tutan oyunu Iþýl Kasapoðlu yazdý. Mustafa Dincir'in oynadýðý, rejisini Ozan Erdönmez'in, ýþýðýný ise Salim Yücel'in üstlendiði oyunun dekor, köstüm ve tasarýmýný Alev Tol yaptý. Kuklalar, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu gibi geleneksel Türk tiyatrosunun önemli ögelerini de barýndýran oyun, eðlendirici olmasýnýn yaný sýra öðretici olmasýyla da öne çýkýyor.

“Karne hediyesi gibi oldu”

Kýzýný tiyatro izlemeye getiren Duygu Güllü, Büyükþehir Belediyesinin sahnelediði tiyatro oyunlarýna sýk sýk katýldýklarýný belirterek, “Mersin'de sürekli götürüyorum. Bu etkinlik için Vahap Beye de teþekkür ederiz. Karne hediyesi gibi oldu. Böyle etkinlikler çok iyi, çünkü þu anki þartlarda götürebilen, götüremeyen insanlarýmýz var. Bence çok büyük bir katký. Güzel bir þey. Teþekkür ederiz” ifadelerini kullandý.

Miniklerden Fatma Hamo da çok heyecanlý olduðunu belirterek, tiyatro izleyecek olmasýndan dolayý yaþadýðý mutluluðu paylaþýrken, miniklerden Onur Topçu da “Ýlk defa geliyorum buraya. Daha önce tiyatro izlemedim” dedi ve ara tatilini nasýl geçirdiðinden ve çok heyecanlý olduðundan bahsetti.

“Yeðenimi, yarýyýl hediyesi olarak tiyatroya getirdim”

Yeðenini tiyatroya getiren Zahide Eseli de “Yarýyýl hediyesi olarak, þehir dýþýndan gelen yeðenimi tiyatroya getirdim. Çocuklara deðiþiklik oluyor. Bizim buralar oraya göre pek aktif olmadýðý için bu çok farklý oldu onlar açýsýndan. Bayaðý heyecanlýlardý. Belediye Baþkanýmýza teþekkür ediyoruz bu etkinlik için” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.