sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ SANAT GALERÝSÝNE YOÐUN ÝLGÝ

  •  30 Ocak 2023 Pazartesi 14:14

Akdeniz Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlýðý ile birlikte tamamen restore ederek ’Akdeniz Sanat Galerisi’ adýyla geleceðe yeniden kazandýrdýðý tarihi Mersin Evinde açýlan karma sergi yoðun ilgi görüyor.

Akdeniz Belediyesi'nin, 123 yaþýnda olduðu bilinen Tarihi Muhakemat Binasýnda gerçekleþtirdiði yenileme çalýþmasýnýn tamamlanmasýnýn ardýndan, yaklaþýk iki hafta önce açýlýþýný gerçekleþtirdiði Akdeniz Sanat Galerisine sanatseverlerin yoðun ilgisi devam ediyor. Asýrlýk binada açýlan ve sadece iki hafta içinde her yaþ ve kesimden yüzlerce kiþinin ziyaret ettiði karma sergiyi, son olarak Mersin Üniversitesi Felsefe Topluluðu öðrencileri ve yabancý konuklar gezdi. Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðüne baðlý hizmet verecek binayý gezen sanatseverler, Mersin, Adana ve Tarsus'tan 28 sanatçýnýn toplam 52 eserinin beðeniye sunulduðu sergiyi inceledi.

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Ýz Býrakanlar Müzesinden sonra kendi haline býrakýlan tarihi bir Mersin Evini daha geleceðe ve Mersinlilere yeniden kazandýrmýþ olmaktan mutluluk duyduklarýný söyledi.

Yenilenen yüzüyle sanatseverleri aðýrlayan Tarihi Muhakemat Binasýnda açýlan ve birbirinden özel 52 eserin beðeniye sunulduðu sergiye gösterilen ilginin, ne kadar doðru bir iþ yaptýklarýnýn göstergesi olduðunu ifade eden Gültak, 10 Þubat 2023 tarihine kadar açýk kalacak karma sergiye tüm Mersinlileri ve sanat çevrelerini davet etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.