sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE NERGÝS ÞENLÝÐÝ DÜZENLENDÝ

  •  23 Ocak 2023 Pazartesi 10:38

Mersin Büyükþehir Belediyesince, atýl durumda olan arazilerin tarýma kazandýrýlmasý için daha önce nergis soðaný daðýtýlan üreticilerin ürünlerinin tanýtýlmasý amacýyla Nergis Þenliði düzenlendi.

Vatandaþlarýn yoðun ilgi gösterdiði þenlikte, Baþkan Vahap Seçer ve eþi Meral Seçer nergis tarlasýna girerek üretici kadýnlarla birlikte nergis hasadý yaptý.

Tarsus'un Pirömerli Mahallesi'nde düzenlenen ve bölge halkýnýn yaný sýra Mersin merkezden de çok sayýda vatandaþýn katýldýðý þenlikte, ‘Nergis tarlasý gezisi ve hasadý', ‘Nergis demeti yapma yarýþmasý', ‘Nergis reçeli yapýmý', ‘Nergis yetiþtiriciliði' ve ‘Halk oyunlarý gösterileri' gerçekleþtirildi.

“Kadýn emeðinin, üretiminin berekete dönüþtüðü bir çalýþmadayýz”

Þenlik alanýna gelen vatandaþlar tarafýndan büyük bir coþkuyla karþýlanan Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, eþi Meral Seçer ve kadýn üreticilerle birlikte tarlaya girdi, “bereketli olsun” diyerek nergis hasadý yaptý. En sevdiði çiçeðin nergis olduðunu söyleyen Baþkan Seçer, hasat sonrasýnda, “Þu anda Tarsus'un Çat bölgesindeyiz. Pirömerli köyüne ait bir nergis bahçesi içerisindeyiz. Bacýlarýmla beraberim. Bugün Nergis Þenliðimiz var. Kadýn emeðinin, üretiminin berekete dönüþtüðü bir çalýþmadayýz. Bereketli olsun" dedi.

“Ýlkini yapýyoruz ama iyi ki yapmýþýz”

Konuþmasýna þenliðin güzel bir havada ve enerjide gerçekleþtiðini belirterek baþlayan Baþkan Seçer, “Gerçekten mis kokulu bir þenlik. Hem nergislerin hem doðanýn kokusu, kuþlarýn sesi, güzel Tarsus'umun güzel insanlarý, Mersin'imin Anamur'a kadar sizlerin de burada oluþturduðu enerji, sinerji burayý mis kokulu yapýyor. Masumiyetin simgesi, daðlarýn kraliçesi, sevgi çiçeði Nergis Þenliðimize hoþ geldiniz. Ýlkini yapýyoruz ama iyi ki yapmýþýz” ifadelerini kullandý.

Vatandaþlara daha fazla hizmet etmek adýna azimle çalýþtýklarýný kaydeden Seçer, “Ben insanlarýmýzý çok seviyorum. Sizlerin de bunu gururla söylüyorum; bize gösterdiðiniz sevgi, saygý bizleri gururlandýrýyor ama ayný zamanda da duygulandýrýyor. Sizlerden bunu gördükçe daha fazla çalýþma isteðine kapýlýyoruz, sabahlarý daha erken kalkýyoruz. Aman vatandaþlarýmýza mahcup olmayalým, yüzümüz kara çýkmasýn, baþýmýz öne eðilmesin istiyoruz, onun için çok çalýþýyoruz. Çalýþmaya da devam edeceðiz” diye konuþtu.

“Þenliklerin amacý bu; bir arada olmak, sevgimizi birbirimize hissettirmek, tanýþ olmak”

Þenlik alanýndaki atmosfer ve coþkuyla ilgili de deðerlendirme yapan Seçer, “Güzel bir þenlik olmuþ. Açýk söyleyeyim buraya gelene kadar böyle bir tabloyla karþýlaþacaðýmý bilmiyordum, tahmin etmiyordum. Eþim Meral Haným oturunca söyledi; ‘Harikulade bir ortam' dedi. Stantlar çok güzel olmuþ. Herkes de burada. Mersin'in her bölgesinden insanlar burada. Az önce sohbet ettim, Tarsus'tan, Silifke'den, Çaltýbozkýr'dan, Erdemli‘den, Mersin merkezden gelenler. Ýþte þenliklerin amacý bu; bir arada olmak, sevgimizi birbirimize hissettirmek, tanýþ olmak. Ayný kimliði taþýyoruz, ayný bayraðýn altýndayýz. Hedefimiz ayný; Ulu Önder Mustafa Kemal'in peþinden gidiyoruz. Bizim yolumuz belli” þeklinde konuþtu.

“Tarýmda güzel iþler yapýyoruz” diyerek konuþmasýný sürdüren Baþkan Seçer, özellikle üretici kadýnlarý desteklediklerinin altýný çizerek þunlarý söyledi: “Toprak en helal kazancýn olduðu yerdir. Çiftçinin kazandýðý her kuruþ helaldir. Çiftçilerin ne kadar eziyet ve meþakkat çektiðini anlatmama gerek yok. Biz de özellikle kadýn üreticilerimizi desteklemek istiyoruz. Buradaki nergis üretimine destek vermemizin nedeni de bu. Kadýnlarýmýz çalýþkandýr, taþý sýksa suyunu çýkarýr. Bu kadýnlarýn enerjisi boþa gitmesin, evde boþ yere zamanýný geçirmesin. Biz her þeyimizi kadýnlarýmýza borçluyuz ama onlar daha fazlasýný yapmak istiyor. Ýþte bunu görmek, ‘Çalýþayým, ben de ev ekonomisine katký yapayým' istiyor. ‘Çocuðum üniversitede. Kendi kazandýðým paranýn keyfi ile ona harçlýk göndereyim' istiyor. Onun için kadýn üreticileri destekliyoruz.”

“Yörük vatandaþlarýmýz için güneþ enerjisi panel daðýtýmýný gerçekleþtireceðiz”

Baþkan Seçer, çadýrda yaþayan Yörükler için hayata geçirecekleri güneþ paneli projesinin müjdesini de vererek, “Yörük vatandaþlarýmýz hayatýnýn tamamýný çadýrýnda geçirir. Yazýn daðlara çýkar, kýþýn ovaya iner ve onlarýn elektrik enerjisi gereksinimi önemlidir. Bu yýl yeni uygulamaya koyduðumuz güneþ enerjisi panel daðýtýmýný gerçekleþtireceðiz. 300 ailemize bunu saðlayacaðýz" diye konuþtu.

Yaklaþýk 1 sene sonra gerçekleþecek yerel seçimlerde partisinin aday göstermesi halinde ‘tekrar biz bu iþe gönül koyduk, devam etmek istiyoruz' diyerek vatandaþlarýn oyunu isteyeceðini ifade eden Baþkan Seçer, “Yine bu partinin belediye baþkaný olarak vatandaþýmýzýn oyunu isteriz ama orada da bir deðiþiklik olur. Çünkü bu halk bana 5 yýllýk bir vize verdi. Eðer bu 5 yýllýk süre içerisinde vatandaþýma hizmet etmiþsem, çiftçinin sesini, hastanýn ahýný, karný aç olanýn sýzýsýný duymuþsam, kalbimi açmýþsam, bana daha önce oy vermeyen de AK Parti'li olan da MHP'li olan da emin olun bana oy verir" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.