sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KISKANÇLIK CÝNAYETÝNDE KARAR ÇIKTI: 3 SANIÐA MÜEBBET HAPÝS

  •  20 Ocak 2023 Cuma 17:12

Mersin’in Silifke ilçesinde kayýp olarak aranýrken su kuyusunda elleri arkadan baðlý ve üzerine taþ atýlmýþ þekilde cesedi bulunan kadýnýn cinayet zanlýlarý olarak tutuklanan 3 þahsa, müebbet hapis cezasý verildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye baðlý Mukaddem Mahallesi'nde 2 Nisan 2021 tarihinde kayýp olan 56 yaþýndaki Berrin Dalyanoðlu Keskin'in yakýnlarýnýn ihbarý üzerine jandarma ekiplerince çalýþma baþlatýldý. HTS kayýtlarýnda Keskin'e ait cep telefonu sinyalinin 30 Mart tarihinde Kýrobasý Mahallesi'nde alýndýðýnýn tespit edilmesi üzerine çalýþmalar bu bölgede yoðunlaþtýrýldý. Jandarma ekiplerince yürütülen arama-tarama çalýþmalarý sonucu Keskin'in cansýz bedeni, ayný bölgede yaklaþýk 5 metre derinliðindeki su kuyusunda elleri arkadan baðlý ve üzerine taþ atýlmýþ þekilde bulundu. Olayýn aydýnlatýlmasýna yönelik Jandarma Suç Araþtýrma ve Olay Yeri Ýnceleme ekiplerince yürütülen çalýþmada, öldürülen kadýnýn en son görüþtüðü kiþiler tespit edilerek evlerinde arama yapýldý. Aramada, Keskin'in ellerinin baðlý olduðu iple benzerlik gösteren ayný ipin parçasý A.Ý. adlý þahsýn evinin ön tarafýnda bulundu. Soruþturmayý derinleþtiren ekipler, A.Ý. ile eþi E.Ý.'nin ifadesine baþvurdu. E.Ý.'nin jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf ederek, Berrin Dalyanoðlu Keskin'i kocasýndan kýskandýðý için kafasýna taþla vurarak öldürdükten sonra su kuyusuna attýðýný söylediði öðrenildi. Cumhuriyet savcýsýnýn talimatýyla olayýn þüphelisi olarak E.Ý., kocasý A.Ý. ve olaya karýþtýðý belirlenen komþularý A.E. gözaltýna alýndý. 3 þüpheli, iþlemlerinin ardýndan 'tasarlayarak adam öldürmek' suçlamasýyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandý.

Karar duruþmasý görüldü

Silifke 2. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde davanýn karar duruþmasý görüldü. Duruþmaya sanýklar ve taraf avukatlarý katýldý.Savcu esasa iliþkin mütalaasýnda tüm sanýklarýn aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýyla cezalandýrýlmasýný talep etti. Bunun üzerine sanýklar ile avukatlarý dinleyen mahkeme heyeti kararýný açýkladý.

Karar da mahkemeye heyeti 3 sanýðýna 'nitelikli kasten öldürme' suçundan 'aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis' cezasý verdi. Ancak sanýklara iyi hal indirimi uygulayan mahkeme heyeti, cezayý 'müebbet hapse' çevirdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.