sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE NERGÝS FESTÝVALÝ DÜZENLENECEK

  •  18 Ocak 2023 Çarþamba 10:28

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yýllardýr üreticiye destek çerçevesinde verilen ve topraða dikilen nergis soðanlarý, bu kez de 1. Nergis Festivali’nde Mersinlilerle buluþacak.

Festival hakkýnda açýklama yapan Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Selçuk Þahutoðlu, “Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak tarýma elveriþsiz, suyun olmadýðý arazileri tarýma kavuþturmak adýma nergis soðaný daðýtým projesini gerçekleþtirmiþtik. Biz bu proje çerçevesinde Mersin genelinde 350 bin Tarsus'ta da 100 bin adet nergis soðanýný üreticilerle buluþturmuþtuk. Nergis soðanlarýný üreticilerimiz ekti, ürünlerimiz hasada geldi ve bölgede giderek yayýlýyor” dedi.

Nergisin pazar alanlarýný artýrmak, Mersin'e sonra da Türkiye'ye duyurmak adýna festivalini hayata geçirdiklerini belirten Þahutoðlu, “Nergis Festivali'nde üreticilerin hasat yapabileceði imkanlar olacak. Ayný zamanda nergis ile ilgili söyleþilerin olacaðý, nergisin kullaným alanlarýnýn gösterilebileceði, buna reçel, sabun, kolonya da dahil olmak üzere güzel bir þenlik geçekleþtireceðiz. Þenliði de Mersin Büyükþehir Belediyemizin orkestrasýyla tamamlamayý düþünüyoruz. Mis kokan festivalimize tüm Mersinlileri bekliyoruz” diye konuþtu.

“Festivalimiz çok güzel olacak”

Festivalde yerini alacak nergis üreticilerinden Ayþe Sarýoð, çok heyecanlý olduklarýný kaydederek, “7 köyün muhtarýnýn öncülüðünde üreticilerimiz, köylülerimizle birlikte bir þenlik düzenlemeye karar verdik. Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý'na baþvurduk, onlar da onay verdiler. Böyle bir þey yaptýk. Stantlar kurulacak, nergislerimiz satýlacak, köyde olan ürünlerimiz satýlacak, üreticilerimiz faydalanacak” ifadelerini kullandý.

Kendisinin de nergisten yaptýðý reçelleri satýþa sunacaðýný ve bu sayede ek gelir elde edeceðini söyleyen Sarýoð, “Þenlikte sýkmalar, börekler olacak. Konserler, eþek yarýþý, nergis demetleme yarýþmasý olacak, böyle devam edeceðiz, eðleneceðiz inþallah” þeklinde konuþtu.

Üreticilerden Naciye Reyhan Ateþ ise “21 Ocak'ta Tarsus Pirömerli Köyü'nde Nergis Festivali yapýlacak, tüm halkýmýzý bekliyoruz. Þenliðimizde nergislerimiz, nergis reçeli, nergis suyu ve çeþitli faaliyetler de olacak. Gelebilen herkesi bekliyor olacaðýz”dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.