sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 2022 YILI KÜLTÜR VE SANATLA GEÇTÝ

  •  17 Ocak 2023 Salý 11:13

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi, 2022 yýlýnda da kültür ve sanatý tüm Mersin’e yaydý. Büyükþehir, yýl boyunca tiyatro gösterimleri, konserler, festivaller, söyleþiler ile vatandaþlarý hem kültürel hem de sanatsal etkinliklerle buluþturdu.

Þehir Tiyatrosu hem kent merkezinde hem de turne çerçevesinde gidecekleri ilçelerde de ‘perde' dedi. Oyunlarýn prömiyerleriyle de seyircisini selamlayan Þehir Tiyatrosu oyuncularý, hem sahne performanslarý hem dekor hem de kostümleriyle göz doldurdu. Þehir Tiyatrosu, 2022 yýlý içerisinde turne çerçevesinde ilçelerin yaný sýra Kýbrýs, Hatay, Ýzmir, Adana, Ýstanbul ve Uþak'ta da oyunlarýný sergiledi.

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, Þehir Tiyatrolarý Þube Müdürlüðü çerçevesinde sanatý kente yaydýklarýný belirterek, “Dolu dolu bir yýl yaþadýk. Yaptýðýmýz temsillerle, gösterilerle, turnelerle ve festival katýlýmlarýyla, Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu sadece ilimizde deðil, ülkemizde de adýndan övgüyle söz ettirdi. Bu yýl içerisinde Kýbrýs'tan Kýrþehir'e, Ýstanbul'dan Ýzmir'e birçok kente, Mersin Þehir Tiyatromuzun temsilleriyle gittik. Dolu dolu geçen bir repertuvar oluþturduðumuz için de yaptýðýmýz bu çalýþmalar gerçekten çok ses getirdi. Ayný zamanda büyük ödüller de aldýk. Þehir Tiyatrosu oyunlarla, performanslarla, ayný zamanda oyuncularýmýzla, arka tarafta ekibin oluþturduðu çalýþmalarla þu ana kadar 29 tane ödüle layýk görüldü. Biz ayný zamanda dezavantajlý bölgelerde, okullarda yaptýðýmýz çocuk oyunlarýyla da þehrimizdeki sevgili çocuklarýmýza ve vatandaþlarýmýza temsillerimizi tanýtma ve izletme fýrsatý bulduk. Þehir Tiyatrosu olarak 2023'te de yine turnelerimizle, festival katýlýmlarýmýzla baþka þehirlerdeki gösterilerimiz ve þehrimizdeki gösterilerimizle, adýmýzdan övgü ile söz ettirmeye devam edeceðiz” dedi.

Kültürel Etkinlikler ve Sanat Topluluklarý Þube Müdürlüðü'nün içinde kent orkestrasý, Türk halk müziði, Türk sanat müziði orkestrasý, halk oyunlarý ekibi, bando topluluðunun yer aldýðýný belirterek, sanatçý alýmlarýyla tüm sanat topluluklarýnýn kadrolarýný güçlendirdiklerini aktaran Özdülger, “Türk halk müziði, Türk sanat müziði konserlerimizle, halk oyunlarý gösterilerimizle, sanatsal etkinliklerimizi vatandaþlarýmýzla bütünleþtirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Düzenli bir program yaparak da bu çalýþmalarý hareketlendiriyoruz” diye konuþtu.

‘Kleopatra' temasýyla ilkinin gerçekleþtiði ‘Uluslararasý Tarsus Festivali', ‘Mut Ot Festivali', ‘Gençlik Festivali' gibi festivallerle kente hareket kattýklarýný, 7'den 70'e herkesin bu festival programlarýnda eðlendiðini ve kültür etkileþimi yaþandýðýný söyleyen Özdülger, “2023 için dolu dolu festivaller, þenlikler ve etkinlikler hazýrladýk. 2023'te yeni etkinlikler, yeni festivallerle þehrimizle bütünleþmeye devam edeceðiz” þeklinde konuþtu.

“Ulusal ve uluslararasý festivallere katýlarak, kentimizin tanýtýmýna katký sunuyoruz”

Kent Katýlýmý ve Sivil Toplumla Ýliþkiler Þube Müdürlüðü'nün içinde, Mersin'e Deðer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus'a Deðer Katanlar Kurulu'nun (TADEKA) yer aldýðýný ve 2022 yýlýnda bu kurullar ile birçok çalýþma gerçekleþtirdiklerini anlatan Özdülger, “Ayný zamanda sinema ofisi ile kent tarihi araþtýrmalarý üzerine bir ofis kurulmasý ile ilgili de çalýþmalar yapýlýyor. Onunla ilgili dökümanlar, objeler, belgeler toparlanýyor ve ileriki süreçte müzelerimizi oluþtururken de bunlarýn içeriðinin oluþturulmasý saðlanacak” dedi.

Özdülger, kurulacak olan sinema ofisine de çok önem verdiklerini ve çalýþmalarýn hýzla sürdüðünü anlattý. Turizm ve Tanýtma Þube Müdürlüðü ile Mersin'deki 15 kazýya destek verdiklerini belirten Özdülger, “Mersin ören yerleriyle, turizmiyle, arkeolojisiyle, tarihiyle dolu dolu bir þehir olduðu için, bu anlamda bu kazýlara destek vermek bizim için önemli. Ayný zamanda Mersinimizi sadece ülkemizde deðil, yurtdýþýnda da tanýtmayý hedefliyoruz. Bu noktada yaptýðýmýz çalýþmalarýmýz var. Önemli uluslararasý fuarlara katýlýmlarýmýz var. Bunlarýn arasýnda yer alan 5. EMITT Doðu Akdeniz Uluslararasý Turizm ve Seyahat Fuarý, Adana Uluslararasý Portakal Çiçeði Karnavalý, 8. Uluslararasý Mersin Narenciye Festivali, 16.TTI Ýzmir Uluslararasý Turizm Ticaret Fuarý ve Kongresi ile Hatay Ýlinde gerçekleþen Expo 2021 Hatay Medeniyetler Bahçesi, Mersin'in tanýtýmýný saðladý” ifadelerini kullandý.

Her yaþtan Mersinliye okuma alýþkanlýðýný kazandýrmayý amaçladýklarýný ve Mersin'e okuma salonlarý kazandýrdýklarýnýn da altýný çizen Özdülger, “Burayý bir üniversite, gençlik kenti yapmayý hedeflediðimiz için, üniversiteye hazýrlanan öðrencilere okuma salonlarý açmayý hedefledik. 24 saat çalýþmak isteyen, kitap okumak isteyen, ödevlerine veya sýnavlarýna hazýrlanmak isteyen herkese hitap etmek üzere organize ettik. Bu da Baþkanýmýzýn öngörüsü ve isteðiyle oldu. Bu anlamda kendimizi gerçekten çok iyi hissediyoruz” diyerek sözlerini tamamladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.