sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DEKÝ OTOBÜS KAZASI: 2’SÝ ÞEHÝT 3 ÖLÜ, 2 KAYIP 33 YARALI

  •  17 Ocak 2023 Salý 10:01

Mersin’de askeri personel refakatinde Fas uyruklu mültecileri taþýyan otobüsün týra arkadan çarpmasý sonucu meydana gelen kazada 2 jandarma personelinin þehit olduðu, bir mültecinin de hayatýný kaybettiði bildirildi. 2 personelin ise kayýp olduðu kazada 33 kiþinin de yaralandýðý kaydedildi.

Kaza, Tarsus-Pozantý Otoyolu Damlama bölgesinde meydana geldi. Alýnan bilgiye göre, askeri personel ve mülteci taþýyan Uður Kaplan idaresindeki 21 BA 884 plakalý otobüs, ayný yönde seyreden Ramazan Sayýl yönetimindeki 31 AEK 926 çekici plakalý týra arkadan çarptý. Kazada 2 askeri personel þehit oldu, bir mültecide hayatýný kaybetti. 2 personelin kayýp olduðu kazada 33 kiþinin de yaralandýðý öðrenildi. Otobüsün yanarak kül olduðu kaza ile ilgili Tarsus Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan soruþturma baþlatýldý.Kazadan yara almadan kurtulan iki araç sürücüsünün ise gözaltýna alýndýðý bildirildi.

Savcýlýk:" Kazaya karýþan þoförler gözaltýna alýnmýþtýr"

Tarsus Cumhuriyet Baþsavcýlýðýndan yapýlan açýklamada:" Gaziantep Ýl Jandarma Komutanlýðýnda görevli 2 Astsubay, 9 Uzman Erbaþ refakatinde 27 Fas uyruklu göçmeni Kýrklareli GGM ye götürmek üzere çýkarýlan devriye 17.01.2023 günü saat 01.30 sýralarýnda Tem Otoyolu Taþobasý mevki Adana-Ankara istikametinde seyir halindeyken sevkte görevli otobüsün, demir taþýyan Týra arkadan çarpmasý sonucu otobüsün yanmasý ile ölümlü ve yaralanmalý trafik kazasý meydana gelmiþtir. Olayýn Tarsus Cumhuriyet Baþsavcýlýðýmýza intikali üzerine derhal adli soruþturma baþlatýlarak nöbetçi cumhuriyet savcýsýnca olay yerine geçilmiþtir. Cumhuriyet Savcýsý ve olay yeri inceleme ekiplerince yapýlan olay yeri incelemesi neticesi kazada 2 Astsubay ve 7 uzman erbaþ çeþitli yerlerinden yaralandýðý ve 2 personele ulaþýlamadýðý görülmüþtür. Kaza sonrasý otobüste meydana gelen yangýnda yanarak 3 kiþinin hayatýný kaybettiði tespit edilmiþtir. Hayatýný kaybeden 2 kiþinin araçta görevli Jandarma personeli olduðu diðer vefat eden þahsýn göçmen olduðu deðerlendirilmiþtir. Olay yerinde yürütülen çalýþmalarýn tamamlanmasýna müteakiben , vefat edenlerin ölü muayenesi yapýlarak kimlik tespitleri için klasik otopsi için Adana Adli Týp kurumuna sevkleri saðlanmýþtýr. Kazaya karýþan týr ve otobüs þoförü gözaltýna alýnmýþlardýr. Kusur durumunun tespiti üzerine mahkemeye sevk iþlemi tamamlanacaktýr. Soruþturma titizlikle devam etmektedir" denildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.