sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DENÝZDEN ÇIKAN ODUNLARI SANATA DÖNÜÞTÜRÜYOR

  •  13 Ocak 2023 Cuma 11:14

Mersin Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Baþkanlýðýnda çalýþan Hacý Hüseyin Ünal, denizden çýkan odunlarý sanata dönüþtürerek birbirinden güzel eserler ortaya çýkarttý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkanlýðýna baðlý ekipler, hem havadan hem de teknelerle denizi temiz tutmak için çalýþmalarýný sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkanlýðý Deniz Hizmetleri ve Denetim Þube Müdürlüðünde deniz denetçisi olarak çalýþan Hacý Hüseyin Ünal da örnek bir çalýþma yürütüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýndan Mersin Büyükþehir Belediyesine geçiþ yapan Ünal, 1 yýl önce baþladýðý hobisiyle odunlarý sanat eserine dönüþtürüyor. Özellikle yaðmurlu havalarda deniz kýyýsýnda ve yüzeyinde oluþan odunlarý toplayan Ünal, çöp olarak deðerlendirilen malzemelere þekiller vererek deðiþik motifler ortaya çýkarýyor. Sadece öðle aralarýnda yaptýðý çalýþmalarla telefon tutacaðý, maket uçak, yelken, deniz altý gibi ürünler ortaya çýkaran Ünal, önümüzdeki dönemde yaptýðý sanat eserlerinden oluþan geri dönüþüm sergisi açmak istiyor.

"Odunlar hep dikkatimi çekiyordu"

Yaptýðý çalýþmayla ilgili ÝHA muhabirine konuþan Hacý Hüseyin Ünal, özellikle yaðmur sonrasýnda odun parçalarýnýn kýyýya vurduðunu veya deniz yüzeyinde bulunduðunu söyledi.

Denetimler sýrasýnda bu odunlarýn hep dikkatini çektiðini vurgulayan Ünal, "Arkadaþlarýmýz bunlarý deniz kýyýsýndan ve deniz yüzeyinden topluyorlar. Bunlar sonuçta çöp olarak gidiyordu. Bende burada bunlarý görünce, daire baþkanýmýzýn da desteðiyle ve imkan sunmasýyla birlikte böyle bir fikir ortaya koydum. Bütün yetkililerimizde beni destekledi. Yaklaþýk 1 senedir bunla uðraþýyorum. Tabi daha önce fikir kafamýzda vardý ama pek zaman bulamýyorduk. Bu dönemde fikir olgunlaþýnca, öðle aralarýmýz da bunu yapmaya karar verdik ve baþladýk. Ýlk baþta telefon tutacaklarýyla baþladýk. Daha sonra denizaltý yaptým. Ardýndan maket uçak, yelken, Karadeniz takasý gibi þeyler yaptýk" dedi.

"Burada fýrsat bulunca bunu sanata dönüþtürmek istedim"

Uzun zamandýr denizin içinde olduðunu kaydeden Ünal, "Zaten Deniz Kuvvetlerinde görev yapýyordum. Oradan Büyükþehir Belediyesine geçiþ yaptým. Köküm zaten denizci olduðu için elimde yatkýn. Önceden de böyle fikir hep olduðu için, burada da öðle aralarýnda da böyle bir fýrsat yakalayýnca bunu sanata dönüþtürelim istedik. Zaten belediyenin tiyatro kulübündeyim. Orada da ayrý bir faaliyetimiz var. Elimizden geldiðince, büyüklerimiz de destekledikçe zamaný güzel deðerlendirmeye çalýþýyoruz. Ýlerde baþkanýmýzda desteklerse inþallah denizden çýkardýðýmýz malzemelerle bir geri dönüþüm sergisi açabiliriz. Genelde böyle hobiler yapýlýrken insanlar önce bir þaþýrýyor. Sonra acaba bizde yapabiliriz miyiz diye düþünüyor. Beni gören insanlar genelde bana da hediye bir þeyler yapar mýsýn diyorlar. Biz elimizden geldiðince, zaman buldukça bir þeyler yapmaya çalýþýyoruz. Tabi yaptýðýmýz iþe göre zaman belli oluyor. Bir Karadeniz takasýný 1 ayda yaptým. Yapacaðýmýz þeyin büyüklüðüyle bu belirleniyor. Tabi malzeme de önemli. Yaðmur yaðmazsa denizden odun çýkmýyor. O yüzden bazen malzeme sýkýntýsý çekebiliyoruz. Malzeme çýktýkça yeni eserler ortaya çýkarýyoruz" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.