sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’DÜNYANIN ESKÝ ZAMANLARINDA’ OYUNU ÝLK KEZ SAHNELENDÝ

  •  12 Ocak 2023 Perþembe 11:11

Mersin Þehir Tiyatrosunun yeni çocuk oyunu ’Dünyanýn Eski Zamanlarýnda’, ilk kez sahne alarak çocuklarla buluþtu.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin 7'den 70'e her yaþ grubuna hitap eden kültür ve sanat etkinliklerine, bir yenisi daha eklendi. Mersin Þehir Tiyatrosunun oyuncu ve yönetmenlerinden Ozan Erdönmez'in rejisini üstlendiði ve Mustafa Dincir'in de muhteþem bir performans sergilediði çocuk oyunu 'Dünyanýn Eski Zamanlarýnda' çocuklardan tam not aldý.

"Çocuklar bizim için ayrý bir önem taþýyorlar"

Yeni bir çocuk oyununu sahneye koymanýn heyecaný içerisinde olduklarýný söyleyen Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, "Çocuk oyunlarýna çok önem veriyoruz. Çünkü geleceðin potansiyel seyircileri olmalarý sebebiyle, bizim için ayrý bir önem taþýyorlar. Çocuklarla bu etkileþim, ileriye dönük olarak sanat takipçisi olmalarý yolunda da çok kýymetli. Sadece çocuklar deðil, gençlere ve yetiþkinlere de hitap edebilecek bir eserle karþýlarýnda olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Amacýmýz tüm þehirde herkese dokunarak, herkesin izlemesini saðlayarak, bu çocuk oyunumuzun bilinirliliðini göstermek ve daha yeni çocuk oyunlarýmýzla, yine halkýmýzla, çocuklarýmýzla bir arada olmak" dedi.

"Oyunda, geleneksel Türk kültürünün tüm unsurlarý yer alýyor"

Iþýl Kasapoðlu'nun yazdýðý, dekor, köstüm ve tasarýmýný Alev Tol'un yaptýðý ve Salim Yücel'in ýþýðýný üstlendiði oyun hakkýnda bilgi veren oyuncu-yönetmen Ozan Erdönmez ise "Oyun, geleneksel Türk tiyatrosunun neredeyse tüm unsurlarýný barýndýran ve çocuklarla birebir iletiþime geçen interaktif bir oyun. Çocuklara hem Türk kültürünü, hem Mersin'in deðerlerini öðretebileceðimiz çok güzel bir oyun. Bütün çocuklarý Mersin Þehir Tiyatrosunun yeni oyunu olan, ‘Dünyanýn Eski Zamanlarýnda' isimli oyuna bekliyoruz. Oyunumuz hem Mersin merkezinde, hem ilçelerinde ve yeri geldiði zaman da ulusal çapta turnelerde oynanacak" diye konuþtu.

"Oyunumuz bütün bir sezon boyunca sahne alacak"

Salonu dolduran yüzlerce çocuk ve velisine muhteþem bir performans sergileyen oyuncu Mustafa Dincir de içeriðinde Nasreddin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Meddah, Ýmam Efendi, Laz gibi birbirinden farklý karakterlerin bulunduðu oyunu çocuklarla buluþturmanýn heyecaný içerisinde olduklarýný söyledi. Dincir, "Ýlk defa çocuklarla buluþtuk. Seyircili genel prova yaptýk, ama asýl seyircimiz çocuklar olunca, ben de heyecanlanýyorum. Oyunumuz bütün sezon sahne alacak. Bu ay 3 defa oynayacak, iki oyunumuz daha kaldý. Ay sonunda Erdemli Kültür Merkezi'ne gidiyoruz. Tüm sezon boyunca burada ve çeþitli yerlerde oynayacaðýz. Salonumuz çok doluydu. Çocuklarýmýz velileriyle birlikte gelmiþler. Umarým bütün sezon bizi yalnýz býrakmazlar. Kuklalarýmýzla birlikte onlara güzel dakikalar, keyifli anlar, öðretici, eðlendirici þeyler yaþatmak isteriz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.