sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE EDEBÝYAT FESTÝVALÝ

  •  11 Ocak 2023 Çarþamba 14:43

Mersin’de 13-15 Ocak tarihleri arasýnda Türkiye’nin birbirinden deðerli þair ve yazarlarýnýn katýlýmýyla ’Edebiyat Festivali’nin yapýlacaðý belirtildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan organize edilen 'Edebiyat Festivali'nde kültür park içerisinde yapýmý tamamlanan, denizin sýfýr noktasýndaki okuma salonunun da açýlýþý yapýlacaðý bildirildi. Baþkan Vahap Seçer'in kente kazandýrdýðý 8'inci okuma salonunun açýlýþýna, yazar Ahmet Ümit'in de katýlacaðý ifade edildi. Her yaþtan vatandaþýn ücretsiz olarak faydalanabileceði 150 kiþilik kapasiteye sahip yapýda, dijital okuma salonu, 16 bilgisayar ve farklý kategorilerde 10 bin kitap yer aldýðý ayrýca vatandaþlara çay, kahve ve internet hizmetlerinin ücretsiz olacaðý kaydedildi.

“Edebiyatý, Mersin'de böyle bir festivalle taçlandýrýyoruz”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, bu yýl ilk kez düzenlenecek ‘Mersin Edebiyat Festivali'nin heyecanýný yaþadýklarýný belirtti.

Festivalin hazýrlýklarýný tamamladýklarýný belirten Özdülger, “Mersin Edebiyat Festivali, bizim gerçekten çok önemsediðimiz bir çalýþma ve bunu yapýyor olmanýn da gurur ve mutluluðunu yaþýyoruz. Sanat dallarýnýn en önemli disiplinlerinden biri olan edebiyatýn, Mersin'de böyle bir festivalle taçlandýrýlmasý olmazsa olmazýmýzdý. Çünkü birçok önemli þairi ve yazarý yetiþtirmiþ, baðrýnda barýndýrmýþ þanslý þehirlerden biriyiz” dedi.

Festival boyunca þiir dinletileri, atölye çalýþmalarý ve söyleþiler düzenleneceðini aktaran Özdülger, “Elbette ki müzik de sanatýn önemli kollarýndan biri. Ünlü þairlerin bestelenmiþ eserlerinden de bir konser gerçekleþecek. Dolu dolu geçecek olan bir festival bu. Biz Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak, festivallerin birleþtirici gücünün de farkýndayýz. Týpký, ‘Uluslararasý Tarsus Festivali'nde yaptýðýmýz gibi, ‘Gençlik Festivali'nin organizasyonunda hissettiðimiz gibi, ‘Mersin Edebiyat Festivali' de bizi son derece heyecanlandýran, þehirde yankýsýnýn uzun süre devam edeceðine inandýðýmýz kýymetli bir çalýþma olacak” diye konuþtu.

Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal çalýþmalarýn ne kadar önem taþýdýðýnýn ve bu çalýþmalarýn halka her þekilde yayýlmasý gerektiðinin bilincinde olduklarýný aktaran Özdülger, "Kentimizin bir edebiyat kenti olarak da anýlmasýný istiyoruz, çünkü bunu hak ettiðini biliyoruz. Bu noktada 13, 14 ve 15 Ocak'ta gerçekleþecek 3 günlük festival boyunca, Mersinli sanatseverler olarak çok önemli þair ve yazarlarla beraber olma fýrsatýna eriþeceðiz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.