sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MÜSLÜME’NÝN ANNESÝNDEN ÞOK ÝTÝRAF: "BANA DA CÝNSEL SALDIRIDA BULUNDU"

  •  10 Ocak 2023 Salý 13:39

Mersin’in Gülnar ilçesinde 3 yaþýndaki Müslüme Yaðal’ýn ölümüne iliþkin haklarýnda çeþitli suçlardan dava açýlan biri tutuklu 4 aile yakýnýnýn yargýlanmasýna devam edildi. Duruþmada Müslüme’nin annesi, kayýnpederinin kendisine cinsel saldýrýda bulunduðunu iddia etti.

Silifke 2. Aðýr Ceza Mahkemesindeki ikinci duruþmaya, kayýp olarak aranan Müslüme Yaðal'ýn geçen yýl 19 Kasým'da ölü bulunmasýna iliþkin, tutuklanan dede H. Yaðal, Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) ile katýlýrken, tutuksuz sanýklar büyükannesi A. Yaðal, annesi S. Yaðal ve suça sürüklenen aðabeyi O. Yaðal ve taraf avukatlarý duruþmada hazýr bulundu. Duruþmada dinlenen Müslüme'nin annesi S. Yaðal, tutuklu sanýk H. Yaðal'ýn kendisine de cinsel saldýrýda bulunduðunu iddia etti.

Avukatlarý da dinleyen mahkeme heyeti, küçük kýzýn kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Týp Kurumundan tekrar rapor alýnmasýný kararlaþtýrdý. Heyet, H. Yaðal'ýn tutukluluðunun devamýna, diðerlerinin de mevcut halinin sürmesine karar vererek duruþmayý 16 Mart 2023'e erteledi.

Olayýn geçmiþi

Mersin'in Gülnar ilçesi Yanýþlý Mahallesi kýrsalýnda 10 Kasým 2021'de çadýr kurduklarý sýrada 3 yaþýndaki kýzlarý Müslüme'nin kaybolduðunu belirten Yaðal ailesi durumu ilgililere bildirmiþti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kýrsal alanda geniþ çaplý çalýþma baþlatýlmýþ, kayýp kýz çocuðunun cansýz bedeni 19 Kasým 2021'de ilçedeki kýrsal alanda bulunmuþ ve ertesi gün Karaman'da topraða verilmiþti.

Jandarma ekiplerince gözaltýna alýnan 8 aile yakýnýndan büyükbaba H. Yaðal tutuklanmýþ, 3'ü tutuksuz yargýlanmak üzere diðerleri serbest býrakýlmýþtý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.