sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜLENT AKBAÞ’IN ’MERSÝN KELEBEKLERÝ’ FOTOÐRAF SERGÝSÝ AÇILDI

  •  10 Ocak 2023 Salý 09:57

Mersin’in önemli sanatçýlarýndan Bülent Akbaþ’ýn 10 yýllýk çalýþmalarýnýn ürünü olan ‘Mersin Kelebekleri’ fotoðraf sergisi açýldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, bünyesinde yürüttüðü kültür sanat etkinliklerinin yaný sýra, kentte bulunan sanatçýlarý da destekleyerek, sanatlarýný sürdürmelerine katkýda bulunuyor. Kentin önemli sanatçýlarýndan olan Bülent Akbaþ'ýn ‘Mersin Kelebekleri' fotoðraf bergisine destek veren Büyükþehir Belediyesi, vatandaþlarý sanat eserleriyle buluþturmaya devam ediyor.

Ýçel Sanat Kulübü iþ birliði ile açýlan sergiye Mersin Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Hasan Gökbel, Ýçel Sanat Kulübü Baþkaný Mecit Baskýn, Büyükþehir Belediyesi Daire Baþkanlarý ve vatandaþlar katýldý.

“Ülkemizdeki 410 kelebek türünden 198'si kentimizde yaþýyor”

Serginin içeriði ve hikayesi hakkýnda bilgi veren Bülent Akbaþ, “Türkiye'de 410 tür kelebek belirlenmiþ. 410 türden 198 türü Mersin'de yaþýyor. Mersin, kelebek açýsýndan zengin bir þehrimiz. Ben 9-10 seneden beri Mersin kelebeklerinin fotoðrafýný çekiyorum” derken, katkýlarýndan dolayý Mersin Büyükþehir Belediyesine teþekkür ederek, “Büyükþehir Belediyesinin destekleriyle bu eserler meydana çýktý” dedi.

“Belediyemizin kültürel faaliyetleri, kentin her yerine yayýldý”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Hasan Gökbel, Ýçel Sanat Kulübü ile ortak etkinliklere imza attýklarýný belirterek, “Burada çok güzel eserler var. Büyükþehir Belediyesi olarak, bu sergide katkýmýz olmasýndan da memnuniyet duyuyorum. Kültür ve Sosyal Ýþler Dairemiz çok ciddi çalýþmalara girdi. Belediyenin sanatla ilgili birimlerinin güçlendirilmesi konusunda, ehil ve iþini bilen sanatçýlar alýndý. Bu tiyatroda da oldu, kent orkestrasýnda da oldu, halk oyunlarýnda da oldu. Etkinliklerimiz çok fazla. Eskiden sadece Kongre Merkezinde yapýlan etkinliklerimiz, artýk Yeniþehir Belediyesinin salonlarýnda, Mezitli Belediyesinin Kültür Merkezinde yapýlmaya baþlandý. Okullara girilmeye baþlandý” þeklinde konuþtu.

“Büyükþehir olarak, kültürel ve sanatsal deðerlerimizin farkýndayýz”

Mersin'in kültürel ve sanatsal anlamda zenginlikleriyle meþhur bir þehir olduðunu vurgulayan Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, “Deðerli fotoðraf sanatçýmýz Bülent Akbaþ'ýn sergisini gerçekleþtiriyor olmanýn ve bu açýlýþta kendisiyle bir arada olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Bizim amacýmýz Mersin'deki fotoðrafçý, edebiyatçý, yazar, orkestra sanatçýsý, tiyatro sanatçýsý, çizerler gibi böylesine kýymetli sanatçýlara verdiðimiz deðeri, gösterdiðimiz özeni, halkýmýzla bütünleþtirmek istiyoruz. Büyükþehir Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal deðerlerimizin farkýndayýz” ifadelerine yer verdi.

“Vahap Seçer'le birlikte, Mersin'de kültürel etkinliklerin arttýðýný görüyoruz”

Ýçel Sanat Kulübü Baþkaný Mecit Baskýn, kulübün birçok tanýtýma, söyleþiye ve sergiye ev sahipliði yaptýðýný belirterek, “Bugün de deðerli büyüðümüz, sevgili aðabeyimiz Bülent Akbaþ'ýn koleksiyonundan kelebekleri birlikte izliyoruz” dedi. Baþkan Vahap Seçer'le birlikte, Mersin'de kültürel etkinliklerin arttýðýna vurgu yapan Baskýn, “Bu serginin oluþmasýnda Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'in ve deðerli kadrosunun emekleri ve iradeleri vardýr. Onlara, bu serginin gerçekleþmesine olan destekleri ve çabalarý için çok teþekkür ederim. Mersin Büyükþehir Belediyesi, yaptýðý bu güzel iþlerle, ilçe belediyelerine de öncü ve lokomotif olmuþtur. Dolayýsýyla bu etkinin artarak sürdüðünü gözlemliyoruz ” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.