sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝLK KEZ SÝNEMADA FÝLM ÝZLEDÝLER

  •  9 Ocak 2023 Pazartesi 09:53

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi, daha önce hiç sinemada film izlememiþ Tarsuslu kadýnlarý sinema ile buluþturdu.

Tarsus'un Taþkuyu, Mahmutaða, Girne, Barboros, Bahçe ve Kýrklarsýrtý Mahalleleri'nden gelen kadýnlar, ilk kez sinemada film izlemenin heyecanýný yaþadý.

Sayapark'ta gerçekleþtirilen sinema etkinliðinde kadýnlar, çekimleri Silifke'de gerçekleþtirilen, Sarýkeçili yörüklerin yaþamýnýn anlatýldýðý ve Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin de destek verdiði ‘Turna Misali' filmini izledi. 135 kadýnýn katýldýðý sinema etkinliðinde, aralarýnda ilk kez sinema salonunda film izleyen kadýnlar oldukça heyecanlýydý.

"Daha önce sinemaya gitmemiþ kadýnlarý sinemayla buluþturduk"

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesinde görevli Bedir Hasýrcý, düzenledikleri etkinliði anlatarak, "Tarsus'un dezavantajlý mahallelerinden, belki de ilk defa sinemaya gitme fýrsatý yakalamýþ kadýnlarý buraya getirdik. 'Turna Misali' filmi, Silifke'nin Sarýkeçili yörüklerini anlatan bir film. Çekimlerine de daire olarak destekte bulunmuþtuk. Bugün de Tarsuslu kadýnlar, bu filmi izleme fýrsatýný yakaladýlar. Çok memnun ayrýldýlar" dedi.

Film vizyonda olduðu sürece, kadýnlarla ve gençlerle buluþturacaklarýný söyleyen Hasýrcý, "Turna Misali filmine, farklý okullardan birçok öðrencimiz geldi. Vizyonda olduðu sürece hem kadýnlarý, hem de öðrencileri bu filme getirmeye devam edeceðiz. Biz biliyoruz ki, Tarsus'ta belki ilk defa sinemaya gidecek olan kadýnlar vardý. Hem onlarý sinemaya getirmiþ olduk, hem de filmimizi desteklemiþ olduk. Bu yüzden çok mutluyuz" ifadelerini kullandý.

Tarsus'un Taþkuyu Mahallesi'nden gelen ve filmi ilk defa sinemada izleyen Hatice Genç, "Ýlk defa geliyorum. Güzel, beðendim. Daha önce sinemaya hiç gitmedim, yeni geliyorum" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.