sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KENT ORKESTRASI VE BANDO YENÝ TAKIM ARKADAÞLARINI ARIYOR

  •  26 Aralýk 2022 Pazartesi 11:56

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý’na baðlý Kent Orkestrasý ve bando bölümlerine, enstrüman sanatçýsý alýmý için sýnav gerçekleþtirildi. Orkestra veya bandoda yer almak için alanýnda uzman ve deneyimli sanatçýlardan oluþan jürinin karþýsýna geçen müzisyenler, yeteneklerini sergileyerek kendilerini gösterme fýrsatý buldular.

3 gün boyunca süren ve keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, trombon, korno, trompet, trampet, saksafon, davul, elektrogitar ve klavye gibi 13 ayrý dalda yapýlan sýnava katýlan genç müzisyenler, deneyimli olduklarý enstrümanlarla performanslarýný sergilediler. Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve opera sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, “Orkestramýzý daha da geliþtirmek ve geçen yýl yapmýþ olduðumuz sýnavýmýza takviyeler yapmak amacýyla bu sýnavý gerçekleþtirdik. Çünkü geçen yýl yaptýðýmýz sýnavda, alým gerçekleþtiremediðimiz bazý enstrümanlarýmýz vardý. Onlarý da bu sýnavýn içerisine yerleþtirdik. Biz Türk halk müziði ile Türk sanat müziði orkestralarýmýzýn içinde de görev alacak, geçen yýl yapmýþ olduðumuz sýnavýmýza destek vererek geliþtireceðimiz ve ayný zamanda kent orkestramýzý daha da büyüterek, bir yaylý grubunu da içinde barýndýran orkestraya dönüþtürmek istiyoruz. Bu anlamda baþarýlý geçen bir sýnavdý” dedi.

Kent Orkestrasý'nýn yaný sýra, bandoyu daha da geliþtirmek ve konserleri artýrmak istediklerini belirten Özdülger, “Mersin Büyükþehir Belediyesi bandosu gerçekten þehrin kýymetlisi. Bunun da her yerde yapýlan etkinliklerle ve ilçelerde yapýlacak konserlerle daha da görünür olmasýný ve halkýmýzla daha fazla bütünleþmesini istiyoruz. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak, kültürel ve sanatsal çalýþmalarýn ne kadar önemli olduðunu ve bu yapýlan etkinliklerin, konserlerin, tiyatrolarýn, hepsinin halka dokunarak ne kadar baþarýyla gerçekleþtirildiðinin farkýndayýz. En büyük hedefimiz, bunu daha da artýrmak” diye konuþtu.

Kent Orkestrasý ile bandonun yaný sýra, sanatsal faaliyetlerin her birini Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'in öngörüsü ve desteði ile hayata geçirdiklerini vurgulayan Özdülger, “Çünkü O'nun bu desteði sayesinde, biz yapmak istediðimiz vizyoner çalýþmalarý daha rahatlýkla ve daha güçlü adýmlarla gerçekleþtirebiliyoruz. O, her zaman bütün þehirde, herkese sanatsal etkinliklerin dokunmasýný, onlarla bütünleþilmesini çok arzu ediyor. O'nun bu yaklaþýmý da, bize güç veriyor doðrusu” ifadelerini kullandý.

Sýnavýn çok güzel geçtiðini ve katýlan her sanatçýnýn birbirinden yetenekli olduðunu kaydeden Özdülger, “Bu anlamda yine çok kýymetli jüri üyeleriyle oluþturduðumuz bir sýnav gerçekleþtirdik. Çünkü, sanatýn liyakate dayalý ve tam anlamýyla objektif bir deðerlendirme gerektirdiðini biliyoruz. Bu deðerlendirmeler sanatsal anlamda yaptýðýmýz çalýþmalarýn daha da kaliteli olmasýný saðlýyor ve biz bu anlamda kendimizi çok da iyi hissediyoruz. Yapmýþ olduðumuz çalýþmalar da bunun en iyi göstergesi. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak her yere örnek olduðumuzun, rol model oluþturduðumuzun da farkýndayýz. Bundan dolayý da çok mutlu ve gururluyuz. Sýnavlarýmýz da gayet güzel geçti. Çok yetenekli ve baþarýlý arkadaþlarýmýzý deðerlendiriyoruz. Hepsi birbirinden kýymetli, hepsi emek veriyor ve gerçekten hepsinin o heyecaný bize de yansýyor. Çok pozitif geçen bir ortamda, onlarýn da sakin kalmalarýný saðladýðýmýz bir þekilde gerçekleþen bu sýnav, bizim gücümüzü daha da artýrýyor” þeklinde konuþtu.

Sýnava gitar dalýnda katýlan Ergün Akkaya, belediyenin açmýþ olduðu bu sýnavýn, müzisyenler için çok iyi bir imkan olduðunu dile getirerek, "Ben sýnav açýlacaðýný, belediyenin internet sayfasýndan gördüm. Bununla ilgili zaten aklýmda bir çalýþma vardý ve belediye ile çalýþmak istedim. Heyecanlýyýz, bu heyecaný bastýrmaya çalýþýyoruz. Diðer müzisyen arkadaþlarým da çok iyiler, fakat ortam ve jüri bize moral veriyor” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.